Ultimele

Bradut din clatite negre cu ciocolata alba

Retetele tale » Bradut din clatite negre cu ciocolata alba
Bradut din clatite negre cu ciocolata alba

Iata o alta reteta trimisa de Sims: Bradut din clatite negre cu ciocolata alba.

Aceasta este o reteta pe cat de simpla pe atat de aspectuoasa si delicioasa care te scoate din impas daca te trezesti de sarbatori cu mai multi invitati decat aveai in calcul si desertul nu e suficient, unde mai pui ca ii poti crea si un design tematic.

Eu le-am facut cu ciocolata dar avantajul acestei retete e ca poti folosi cam tot ce gasesti prin casa.

Ingrediente Bradut din clatite negre cu ciocolata alba

– 600 ml lapte
– 250 g faina
– 4 oua
– 2 linguri ulei, unt sau margarina lichida
– 1 varf cutit sare
– 1 esenta vanilie
– 150 g ciocolata neagra
– 250 g ciocolata alba
– 200 g nuci, alune, migdale macinate
– zahar pudra

Mod de preparare Bradut din clatite negre cu ciocolata alba

Punem ouale cu sarea in vas si le batem bine, dupa care adaugam faina treptat si amestecam bine ca sa se omogenizeze. Separat amescam laptele cu uleiul si turnam o parte peste amestecul de ou si faina dupa care amestecam foarte bine. Adaugam si restul de faina tot treptat, apoi ce-a mai ramas din laptele cu ulei si amestecam pana capata consistenta potrivita. Apoi punem esenta de vanilie, amescam si lasam amestecul sa se odihneasca cat timp topim ciocolata neagra pe un vas cu apa la baigne marine. Dupa ce s-a topit ciocolata o lasam sa se racoreasca apoi o incorporam in amescul de clatite si amescam bine sa se omogenizeze. Astfel clatitele noastre vor fi de culoarea ciocolatei. Se incinge o tigaie si se unge cu ulei apoi se pune cu polonicul cantitatea de aluat pentru o clatita. Se lasa cate 1-2 minute pe fiecare parte apoi se scot pe o farfurie. Topim si ciocolata alba si cu ea ungem clatitele apoi le impaturim in forma de triunghi. Pe o farfurie punem trei clatite asezate astfel incat sa fie un bradut. Se decoreaza cu ciocolata alba si nuci macinate. Pofta buna.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: decembrie 15, 2023