<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri

Amandine

15 februarie 2011, , Vizualizări:

Blat:

11 oua

1 cana si jumatate cu zahar

1 cana si jumatate cu faina

9 linguri cu ulei

vanilie, 3 linguri cu cacao

1 praf de copt

 

Se separa albusurile de galbenusuri (3 galbenusuri se pastreaza pentru crema) se bat albusurile spuma si se adauga zaharul, se bat in continuare, se pun apoi galbenusurile amestecate bine cu cele 9 linguri de ulei. Se pune apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la copt.

Crema:

1/2 litru lapte, 3 galbenusuri, 3 linguri faina, 3 linguri amidon, 8 linguri zahar, 3 linguri cacao, 1 pachet de unt;

Se pun zaharul, amidonul, galbenusurile si cacaoa intr-o craticioara si se amesteca bine si se pune laptele treptat, apoi se da la foc mic amestecandu-se continuu pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se adauga untul amestecat bine inainte. Blatul odata racit se taie in 3 parti (ca la tort);

Tava in care s-a copt blatul se acopera cu o folie  alimentara si se pune prima sectiune a blatului si se insiropeaza bine. Crema se imparte in doua si se pune peste prima parte de blat, se continua pana la a 3-a parte de blat si se insiropeaza. Se da la frigider cateva ore. Se scoate de la frigider si se portioneaza, apoi fiecare bucata se glazureaza.

Cuvinte cheie: , , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (5)

  1. sandalexro spune:

    interesant articol

  2. gina spune:

    foarte important acest articol,imi place…desi nu stiam…

  3. MarkAlex spune:

    mda…bine punctat

  4. asminasmin spune:

    buna reteta

  5. claudia79 spune:

    amandaina iami prajitura mea preferata

Comenteaza