<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri

Tarte cu fructe

Ingrediente

250 g faina, 2 galbenusuri, un ou intreg, 100 g unt, 50 g zahar, 50 ml smantana sau lapte, un varf de cutit sare, vanilie.

detalii

Tort usor cu branza de vaci

Iata o alta reteta trimisa de Corina Doldoran: Tort racoritor cu branza de vaci.     Ingrediente 500 g branza de vaci (proaspata) 200 g zahar pudra 500 ml frisca lichida 2 lamai 2 plicuri gelatina alba 4-5 plicuri zahar vanilat 1 pachet piscoturi din comert compot de fructe exotice  

detalii
placinta dovleac - violeta postolache

Placinta cu dovleac

Ingrediente

1 dovleac de placinta
1 cana zahar
2 cani apa
faina cat cuprinde
ulei
scortisoara

detalii

Clatite cu crema de mac

Ingrediente

CREMA
2 oua
550 ml lapte
50 g faina75 g mac
120 g zahar pudra cu vanilie
1 zahar vanilat

detalii

Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

BLAT:
8 oua
4 cesti zahar
3 1/2 faina
1/2 ceasca cacao
10 linguri apa
10 linguri ulei
un praf de sare
1 esenta de rom

detalii

Cozonac cu mac, smantana si coaja de portocala

Ingrediente

Aluatul: 500 g faina, 100 g unt, 250 ml smintina, un plic cu zahar vanilat, coaja rasa de la o lamiie si o portocala, 1/2 lingurita sare, 8 galbenusuri,

detalii

Retete pentru copii: Clafoutis cu cirese

Ingrediente

2 oua
5 linguri zahar
1 cana lapte (~200 ml)
5 linguri faina
2 pliculete zahar vanilat
1 varf de sare
putin unt

detalii

Strudel cu orez si caise

Ingrediente:

1 pachet de foi de placinta
500g compot de caise
150g orez 500ml lapte
50g zahar
coaja rasa de la o lamaie
1 plic de zahar vanilat

detalii

Tort mozaic cu portocale

Ingrediente:
Pentru blatul 1: 4 oua, 4 linguri zahar, 3 linguri cacao, 2 linguri faina, 1 fiola esenta de rom
Pentru blatul 2: 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri faina, coaja de portocala rasa
Pentru crema: 500g iaurt, 6 linguri zahar, 2 linguri cacao, 2 pliculete gelatina

detalii
Va prezentam o tarta de dovleac cu urda. Pofta buna!

Tarta cu dovleac si urda

Ingrediente:
Blat:
150 g de biscuiţi;
50 g de unt;
50 g de nuci
50 g de zahăr brun

detalii

Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

Privatelaura ne incanta cu o reteta delicioasa de Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe.     Ingrediente – 400 gr smantana grasa – 200 gr ciocolata alba – 200 gr ciocolata neagra – 1 cana cafea naturala – 2 pachete biscuiti oreo – 1 cub mic unt (20-30 gr) – 400 gr ciocolata […]

detalii

Foietaj cu zahar ars si cremina mentolata

Ingrediente:
4 foi: 600 g FAINA, 75 g zahar , 125 g unt sau margarina, 100 ml smantana , 1 ou, un varf de lingurita sare fina, coaja rasa de lamaie, o lingurita cu varf de praf de copt.
Crema:300 g Cremino cu unt,150 g ciocolata amaruie cu menta
Decor: zahar pudra vanilat

detalii

Prajitura Amandina

Iata o prajitura delicioasa: Prajitura Amandina, numai buna pentru o zi de sarbatoare.   INGREDIENTE BLAT: – 6 oua -200 gr. zahar -30 ml. apa -30 ml. ulei -20 gr. cacao -8 linguri faina CREMA: -3 galbenusuri -150 gr. zahar pudra -250 gr. unt -3 linguri cacao -1 fiola esenta rom SIROP: -400 ml. apa […]

detalii

Tarta cu ghimbir si caise

Ingrediente
aluat: 225 g UNT moale, 50 g zahar pudra, 250 g faina, 50 g amidon porumb, esenta, 2 galbenusuri
umplutura: 300 ml smantana, 200 g branza dulce de vaci, 150 g zahar pudra,o lingurita rasa ghimbir, 2 lingurite de coaja de portocala confiata, 1 kg caise nu foarte coapte, 2 albusuri

detalii
tort cu nuca - retetele tale.ro - foter_com

Prajitura cu nuca

Ingrediente:
Blat
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri de faina
o fiola esenta rom

detalii