<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Dulciuri

Tort cu piersici, jeleu si ganache de ciocolata

Veronica22 ne incanta cu o reteta delicioasa de Tort cu piersici, jeleu si ganache de ciocolata.   Ingrediente Blat: 4 oua 4 linguri apa 4 linguri zahar 2 linguri cacao 6 linguri faina 1 praf de copt 2 conserve de compot de piersici Jeleu: 650 ml zeama de compot de piersici si prune(pentru a se […]

detalii

Panna Cotta de vanilie si jeleu de zmeura

Camitza a trimis o reteta delicioasa de Panna Cotta de vanilie si jeleu de zmeura.   Ingrediente – 200 ml frisca lichida – 8 linguri lapte – 3 linguri zahar – un zahar vanilat Bourbon sau un zahar vanilat (eu am pus jumatate de pastaie de vanilie) – 2 foi gelatina Pentru jeleul de zmeura: […]

detalii

Rulouri de clatite cu cirese

Camitza a trimis o reteta delicioasa de Rulouri de clatite cu cirese.   Ingrediente 2 oua 1 cana apa minerala 1 cana faina 1 plic zahar vanilat 1/2 lingurita praf de copt 1 varf lingurita sare 4 lingurite ulei 2 cani cirese sau dulceata de cirese 4 linguri zahar 2 lingurite amidon Pentru decor menta […]

detalii

Banitsa… placinta bulgareasca cu branza sarata

Camitza a trimis o reteta delicioasa de Banitsa… placinta bulgareasca cu branza sarata.   Ingrediente 1 pachet de foi de placinta 700 gr branza sarata (telemea de vaca am folosit, fara zer in ea) 4 oua 400 gr iaurt 1/2 pachet unt un varf lingurita bicarbonat de sodiu

detalii

Prajitura „VALURILE DUNARII”

Veronica22 ne incanta cu o reteta delicioasa de Prajitura „VALURILE DUNARII”.     Ingrediente Blat: 4 oua 150 gr zahar 350 gr faina 150 ml lapte 150 ml ulei 1 lingura cacao 200 gr visine Crema: 8 galbenusuri 200 gr zahar 300 ml lapte 50 gr amidon de porumb 300 gr unt 300 gr visine […]

detalii

Tort cu crema de iaurt si piersici

Camitza a trimis o reteta delicioasa de Tort cu crema de iaurt si piersici.   Ingrediente blat : 8 oua 3 linguri apa 8 linguri pline cu zahar 2 pliculete zahar vanilat un varf cutit sare 13 linguri faina 1 lingurita praf de copt 2 lingurite cacao     Crema de iaurt : 200 ml […]

detalii
Înghețată de lime

Înghețată de lime

Este vară si nimic nu ne împiedică să gustăm dintr-o înghețată. Și dacă este vorba despre o înghețată preparată în casă, chiar nimic nu ne mai oprește!  Se prepara astfel: 1. Laptele și frișca se pun pe foc, fără a fierbe. 2. Galbenușurile se freacă bine cu zahărul, se toarnă laptele cald și se mixează. Se pune pe foc, […]

detalii

Prajitura cu foi si gem de prune cu nuca

Camitza a trimis o reteta delicioasa de Prajitura cu foi si gem de prune cu nuca.   Ingrediente 1 pliculet drojdie uscata Dr Oetker 100 ml lapte 3 linguri zahar 400 gr faina 1 pliculet zahar vanilat 1 ou + 2 galbenusuri 150 gr unt topit putina sare     Pentru umplutura: 150 gr nuci […]

detalii

Gogosi pufoase cu crema de ciocolata

Yrynuka a trimis o reteta delicioasa de Gogosi pufoase cu crema de ciocolata.   Ingrediente 1 kg faina 3 oua 250 ml lapte caldut 2 plicuri de drojdie uscata Dr Oetker 1 fiola esenta de vanilie coaja rasa de lamaie 7 linguri zahar un varf de cutit de sare 50 ml ulei (pt framantarea de […]

detalii
MARLENKA prajitura armeneasca cu miere - reteta veche

MARLENKA prajitura armeneasca cu miere – reteta veche

Marlenka este provenita dintr-o veche traditie armeneasca. Te cucereste de la prima inghititura. MOD DE PREPARARE Faina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe foc pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat […]

detalii

Clatite banatene

Veronica22 a trimit o reteta delicioasa de Clatite banatene.     Ingrediente 6 clatite peparate dupa reteta preferata de fiecare 200 gr branza dulce 4 oua 200 gr smantana 100 gr stafide 250 gr zahar unt pentru uns vasul sau tava

detalii

Prajitură din seminţe de in şi rodie

Monica Marton a trimis o reteta delicioasa de Prajitură din seminţe de in şi rodie.     Ingrediente necesare pentru 2 portii: · 10 linguri de seminţe de in măcinate; · 2 linguri de pudră de roşcove; · 4-5 linguri de miere de albine; · 5 linguri de lapte sau apă; · o linguriţă de […]

detalii
Negrese cu capsuni si otet balsamic! Reteta incredibila!

Negrese cu capsuni si otet balsamic! Reteta incredibila!

Aceasta combinatie delicioasa de capsuni si otet balsamic face ca aceste negrese sa fie dulci si lipicioase! Mod de preparare Gateste capsunuile, zaharul, 2 linguri otet balsamic si amidonul la foc mic pana cand gemul se ingroasa. Ia de pe foc si adauga restul de otet balsamic. Lasa la racit. Preincalzeste cuptorul la 180 de […]

detalii

Biscuiti cu ciocolata amaruie

Ingrediente:
unt/margarina (125 g), zahar pudra (175 g), faina (280 g), oua (1), bicarbonat (1 virf de cutit), lapte (4 linguri), ciocolata amaruie, sare (1 virf de cutit).

Ingrediente:

margarina (125 g), zahar pudra (175 g), faina (280 g), oua (1), bicarbonat (1 virf de cutit), lapte (4 linguri), ciocolata amruie, sare (1 virf de cutit).

detalii

Tort cu nuca si pere

Ingrediente:

Blat
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de apa.
10 linguri de faina, 1 ceasca de nuca maruntita (nu macinata).
1 praf de copt

detalii