Ultimele

Zacusca de vinete si gogosari. Reteta picanta

Retetele tale » Zacusca de vinete si gogosari. Reteta picanta

Incep pregatirile pentru toamna si va recomandam aceasta reteta de Zacusca de vinete si gogosari. Reteta picanta.

INGREDIENTE Zacusca de vinete si gogosari. Reteta picanta

10 vinete

10 gogosari

500 ml ulei

10 rosii mari

2 capatani usturoi

5 cepe mari

1 foaie dafin

sare si piper dupa gust

Mod de preparare Zacusca de vinete si gogosari. Reteta picanta

Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Se coc gogosarii, se curata, se lasa la scurs, se indeparteaza semintele si vinisoarele si se taie patratele. Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei, la foc mic pana devine transparenta. Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt sau zdrobit, rosiile curatate de pielita si taiate felii, gogosarii, vinetele tocate, sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba. Cand sosul s-a ingrosat si uleiul ajunge deasupra, zacusca este gata si se da jos de pe foc. Se toarna fierbinte in borcane, lasand un spatiu gol de 2cm din marginea borcanului, in fiecare borcan se pune deasupra cate o lingura de ulei fierbinte. Se sterilizeaza in bain-marie in prima zi 20-25 min, iar a doua zi doar 10 min.

Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Photo by Vishnu Vk on Unsplash

Data articol: octombrie 4, 2020