<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Conserve și murături

Zacusca de vinete

06 octombrie 2014, , Vizualizări:

In sezonul de toamna-iarna, Zacusca de vinete este „must-have”.

 

 

INGREDIENTE
– 5 kg de vinete
– 2 kg ardei gras rosu
– 2 kg gogosari
– 1 kg ceapa
– 500 ml ulei
– 1 l bulion de rosii
– sare, piper, foi de dafin

 

 

MOD DE PREPARARE
Se coc pe rand vinetele, ardeii si gogosarii. Vinetele se lasa la scurs aproximativ 1 ora.
Se dau prin masina de tocat ardeii, gogosarii si vinetele. Ceapa o tocam solzisori si o punem la calit in ulei. Cand devine sticloasa adaugam, ardeii, gogosarii si vinetele.
Adaugam si bulionul si punem la fiert int-un vas cu fundul mai gros. Se lasa la fiert pana cand uleiul se ridica la suprafata.
Se adauga sare dupa gust, piper boabe si foi de dafin.
Se sterilizeaza borcanele in cuptor.
Dupa ce a fiert zacusca se pune fierbinte in borcane, le capsam si le lasam in paturi sa se raceasca pana a doua zi, cand le depozitam in camara.

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (4)

  1. claudia79 spune:

    imi place zacusca

  2. claudia79 spune:

    super zacusca

  3. 27ralu spune:

    Nu am facut zacusca niciodata si ne place foarte mult.poate o sa incerc,sa vedem ce va iesi.

  4. alinutza88 spune:

    foarte buna zacusca

Comenteaza