<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Conserve și murături

Salata de legume asortate pentru iarna

13 ianuarie 2011, , Vizualizări:

M-am gandit sa contribui cu aceasta reteta care aduce pe timpul iernii un aport mare de vitamine celui care o consuma.

Ingrediente: Castraveţi, morcov, ardei (eu am pus gogosari), varză alba si rosie, conopidă, frunze de ţelină… Mai trebuie oţet şi apă (o parte oţet din vin alb de 9 grade, două părţi apă), sare grunjoasă (30 de grame la un litru de lichid, adică o lingură cu vârf), zahar (1 lingura si jumatate la borcan de 800g) şi condimente după cum vrea fiecare, de preferinţă boabe de muştar, piper şi coriandru, seminţe de mărar, frunze de dafin, poate şi un cuişor-două.

Legumele se spală şi se lasă la scurs. Varza şi ardeiul se taie fideluţe, morcovul se dă pe răzătoarea cu colţi mari, conopida se desface în bucheţele cât mai mici, iar partea fragedă a codiţelor ei şi castraveţii se taie feliuţe subţiri. Toate legumele trebuie să fie tăiate la fel de subţire, astfel încât să se pătrundă şi să se mureze în acelaşi timp.

Se amestecă bine toate legumele şi se înghesuie salata în borcane sterilizate, apăsând cu o lingură, ca să nu rămână goluri de aer. Se pun frunzele de ţelină deasupra, dar se lasă două degete până la marginea borcanului. Se adauga si zaharul.

Se pune la fiert oţetul cu apa şi condimentele. Se lasă să fiarbă până dă în clocot.

Soluţia de oţet şi condimente clocotită se toarnă în borcane, peste amestecul de legume şi se pun imediat capacele.
Dacă nu vreţi să lăsaţi condimentele în salată, puteţi pune soluţia strecurată, dar, în acest caz, va trebui să o fierbeţi înainte câteva minute cu condimente cu tot, ca să se absoarbă mai bine aroma lor.
Când salata este suficient de murată, legumele nu mai au culoarea iniţială, ci au devenit gălbui. Puteţi adăuga piper şi ulei, la servire. Este excelentă nu doar cu fripturi, ci şi cu tocăniţe.
Enjoy it !

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (6)

  1. Adi84 spune:

    eu, in primul rand incerc sa nu intrec masura de sarbatori

  2. Adi84 spune:

    mancare ramane multa, ce nu mai e bun fac curat si arunc, ce poate fi folosit, mai imbunatatesc cu un sos ceva…

  3. claudia79 spune:

    arata foarte bine felicitarii imi face pofta

  4. claudia79 spune:

    colorate muraturile tale

  5. claudia79 spune:

    ador gogosari

  6. anuta22 spune:

    Nu am facut niciodata,cred ca e buna,e bun de incercat.

Comenteaza