<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Conserve și murături

Gogosari in otet

02 octombrie 2014, , Vizualizări:

Gogosari in otet, muraturi iarna.

 

Ingrediente
– 5 kg gogosari taiati in sferturi sau jumatati
– 1 kg zahar
–  150 gr sare
– 1 kg otet
– foi de dafin, boabe de mustar
– boabe de piper
– crengute de visin

 

Mod de preparare
1. Se spala gogosarii si se sterg. Se taie jumatati daca sunt mai mici,sau sferturi daca sunt mai mari.
2. Intr-un vas mare punem gogosarii,adaugam peste ei zaharul, sarea, otetul, foile de dafin, piperul boabe si mustarul boabe. Se lasa 24 de ore la macerat sa-si lase zeama. Din cand in cand mestecam in ei sa se topeasca zaharul.
3. A doua zi se pun in borcane, se adauga peste ei zeama lasata,cu tot cu boabele de mustar si piper. Se pun deasupra ramurele de visin, curatate, apoi capacele si se depoziteaza in camara.
Sunt deliciosi si crocanti, nu se inmoaie.

Cuvinte cheie: , , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (2)

  1. Diana spune:

    pot sa pun si hrean?

  2. Laly spune:

    Diana,poti pune si hrean,dar te asigur ca gogosarii vor ramane la fel de tari asa cum au fost initial,datorita otetului.Eu nu am pus hrean niciodata cand am facut gogosarii si sunt deliciosi.

Comenteaza