14 ianuarie 2018, anisoara67
Anisoara67 a trimis o reteta delicioasa de Dulceata de visine. Ingrediente Dulceata de visine (cca 6 borcane de 400 g): 2 kg de visine foarte coapte, 2 kg de zahar Mod de preparare Dulceata de visine Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi, apoi se asaza intr-un vas impreuna cu […]
12 ianuarie 2018, Sfatul Parintilor
Dulceata de zmeura a bunicii. Cuvantul „dulceata” ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul „bunica”. „Dulceata-de-bunica”. Ori „dulceata-bunicii”? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet, dulceata ori suc de fructe, legume si flori trase prin zahar de mana bunicii? Dulceata de cirese, de capsune, nuci verzi, de […]
07 ianuarie 2018, Laly
In sezonul de toamna-iarna, Zacusca de vinete este „must-have”. INGREDIENTE Zacusca de vinete – 5 kg de vinete – 2 kg ardei gras rosu – 2 kg gogosari – 1 kg ceapa – 500 ml ulei – 1 l bulion de rosii – sare, piper, foi de dafin MOD DE PREPARARE […]
13 octombrie 2017, Lored21
Incepe sezonul muraturilor. Iata ce ne propune Lored21: Gogosari umpluti cu conopida. Ingrediente 4kg gogosari curatati de cotoare si seminte 2kg conopida (desfacuta buchetele si oparita cu apa cu sare) Se face o solutie in care se vor oparii gogosarii : – 1 l otet, 5 l apa – 500 gr miere, foi de […]
06 octombrie 2017, Sfatul Parintilor
Va recomandam o reteta delicioasa, de post, de zacusca cu ciuperci. Se serveste rece, cu muraturi. Pentru o zacusca gustoasa, vinetele si ardeiul trebuie sa fie coapte. Mod de preparare: Reteta de zacusca cu ciuperci este realizata din vinete si ardei copt. Reteta zacusca cu ciuperci. Se coc vinetele, ardeiul se curata, se taie ca […]
05 octombrie 2017, Sfatul Parintilor
Preparata cruda, data pe razatoare, singura sau impreuna cu alte radacinoase (morcov, pastarnac, telina, patrunjel, ridiche neagra, ridiche alba, gulie), din sfecla rosie se obtine o salata de cruditati delicioasa, simplu de pregatit. Sfeclele se spala bine cu apa calduta si se taie radacinile ramase, fara a intra in sfecla propriu zisa, care este de […]
02 octombrie 2017, Sfatul Parintilor
O conserva foarte usor de pregatit, care poate fi folosita pentru salatele boeuf sau pur si simplu drept garnitura langa unele mancaruri cu carne. Mod de preparare Conopida trebuie curatata de frunze si spalata foarte bine. Desfa-o in buchetele nu foarte mari, pentru a o putea aseza mai bine in borcane. Buchetele se pun in […]
23 septembrie 2017, Sfatul Parintilor
Si unde sa afli cele mai gustoase (si cele mai adevarate) retete romanesti, daca nu in bucataria bunicii? Cuvantul „dulceata” ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul „bunica”. „Dulceata-de-bunica”. Ori „dulceata-bunicii”? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet, dulceata ori suc de fructe, legume si flori trase […]
22 septembrie 2017, miclescumirela
E sezonul muraturilor, gospodinele fac pregatiri pentru iarna. Iata o reteta simpla si delicioasa de conopida la otet. INGREDIENTE 3 kg conopida 1,5 kg zahar 1,5 l otet alb 1 cana apa 3 linguri sare neiodata 1 varza 5 gogosari 1 lingura boabe de mustar MOD DE PREPARARE Se spala conopida, se rupe […]
22 septembrie 2017, Sfatul Parintilor
Mirosul gutuilor ne imbie sa le gustam, in fel si chip, aromele. De la delicioasa mancarica de gutui, la minunatele dulceturi si compoturi. Iata pentru weekend o reteta de compot de gutui care imbina aroma dulce-acrisoara a gutuilor cu cea dulce-amaruie a scortisoarei si cea intepatoare si iute a ghimbirului.
21 septembrie 2017, Retetele Tale
Ingrediente:
5 kg gogosari
Pentru sos:
500 ml otet
500 ml ulei
500 g zahar
800 g pasta de tomate
o lingura rasa cu sare
o lingurita cu piper macinat
3-4 foi de dafin
21 septembrie 2017, Retetele Tale
Ingrediente
La 6 litri de apa avem nevoie de:
1 litru de otet pt muraturi
6 linguri sare grunjoasa pt muraturi
600 gr zahar
2 plicuri pikant fix
20 septembrie 2017, angyciobanu
O reteta de sezon, foarte usor de preparat: Gogonele dulci. Ingrediente 1 kg gogonele, 1 cana zahar, 1 cana otet, 3-4 linguri sare. Mod de preparare Gogonelele se taie feli si se aseaza intr-un castron. Zaharul, otetul si sarea se dau intr-un clocot. Se lasa sa se raceasca si se aduga […]
20 septembrie 2017, Laly
Sezonul muraturilor si al pregatirilor de iarna este in toi. Iata o reteta de vinete la borcan. INGREDIENTE – vinete – ulei – aspirina MOD DE PPREPARARE Se aleg vinete coapte, sanatoase. Se coc, apoi se lasa sa se scurga. Dupa ce s-au scurs se pun in borcane sterilizate in prealabil. Se lasa […]