Rețeta asta de tobă este veche, tradițională dar modul de execuție este modern. Tobă în sticlă de plastic ați mai făcut?

Mod de preparare Tobă la sticlă

1. Toate organele, șoriciul și carnea se spală bine. Dacă mai e nevoie, șoriciul se pârlește.
2. Se pun la fiert în apă rece cu sare organele şi carnea, împreună cu cepele întregi.
3. Se pun boabe de piper, foile de dafin, cimbrul și ienibaharul. Se lasă la fiert aproximativ 2 ore,la foc mic, curăţând spuma ori de câte ori se formează. Apoi, după fierbere, organele, șoriciul şi carnea se taie mărunt şi se pun în sticla de plastic căreia i s-a tăiat partea de sus, cu capacul.
4. Se toarnă zeama strecurată în care au fiert ingredientele pentru tobă şi se lasă la rece până a doua zi. Se scoate toba prin îndepărtarea
sticlei.