<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Aperitive & Garnituri

Tarta cu ceapa si sunca

11 iunie 2014, , Vizualizări:

Iata o reteta deosebita, foarte usor de preparat: Tarta cu ceapa si sunca.

 

(6 portii)

Ingrediente aluat

– 400 grame faina;
– 50 grame unt;
– 1 ou;
– un cub de drojdie;
– 125 ml lapte;
– un praf de sare.

 

Ingrediente umplutura

– 800 grame ceapa;
– 150 grame sunca (taiata felii);
– 150 grame cascaval ras;
– 2 oua;
– 150 ml smantana;
– 4 linguri ulei de floarea soarelui;
– sare si piper.

 

 

Mod de preparare aluat

Se amesteca intr-un vas faina cu sarea, oul, untul, laptele si drojdia pana cand se obtine o compozitie omogena, ca de aluat. Se curata ceapa si se taie felii mari, dupa care se pune la calit impreuna cu sunca taiata bucatele intr-o tigaie incinsa cu ulei pana se rumenesc. Se lasa apoi sa se raceasca. Se ia o forma de tarta si se unge cu putin unt, se taie surplusul de pe margini si se inteapa cu furculita din loc in loc. Peste aluatul din forma se adauga ceapa si sunca si se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 minute. In prealabil, se amesteca smantana, cu cascavalul ras, sarea si piperul si cu cele doua oua batute. Dupa 20 de minute, se scoate cu grija tarta din cuptor, se toarna peste ea sosul obtinut, si se mai introduce la cuptor pentru inca 15 minute. Se poate servi apoi calda sau rece.

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (4)

  1. claudia79 spune:

    AS FACE SI EU RETETA ASTA

  2. claudia79 spune:

    ARATA FOARTE APETISANT

  3. claudia79 spune:

    MI SA FACUT POFTA

  4. claudia79 spune:

    daca nu am forma de tarta ce fac?

Comenteaza