Ultimele

Tarta cu ceapa si sunca

Retetele tale » Tarta cu ceapa si sunca
Tarta cu ceapa si sunca - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - vegetable-cakes-1360671_1920

Iata o reteta deosebita, foarte usor de preparat: Tarta cu ceapa si sunca.

 

(6 portii)

Ingrediente aluat Tarta cu ceapa si sunca

 

– 400 grame faina;
– 50 grame unt;
– 1 ou;
– un cub de drojdie;
– 125 ml lapte;
– un praf de sare.

 

Ingrediente umplutura

– 800 grame ceapa;
– 150 grame sunca (taiata felii);
– 150 grame cascaval ras;
– 2 oua;
– 150 ml smantana;
– 4 linguri ulei de floarea soarelui;
– sare si piper.

 

 

Mod de preparare aluat Tarta cu ceapa si sunca

Se amesteca intr-un vas faina cu sarea, oul, untul, laptele si drojdia pana cand se obtine o compozitie omogena, ca de aluat. Se curata ceapa si se taie felii mari, dupa care se pune la calit impreuna cu sunca taiata bucatele intr-o tigaie incinsa cu ulei pana se rumenesc. Se lasa apoi sa se raceasca. Se ia o forma de tarta si se unge cu putin unt, se taie surplusul de pe margini si se inteapa cu furculita din loc in loc.

Peste aluatul din forma se adauga ceapa si sunca si se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 minute. In prealabil, se amesteca smantana, cu cascavalul ras, sarea si piperul si cu cele doua oua batute. Dupa 20 de minute, se scoate cu grija tarta din cuptor, se toarna peste ea sosul obtinut, si se mai introduce la cuptor pentru inca 15 minute. Se poate servi apoi calda sau rece.

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de Esther Merbt de la Pixabay

Data articol: septembrie 8, 2021