Va recomandam azi o gustare delicioasa. Usor de preparat, placinta cu cartofi si praz poate fi alegerea ideala pentru gustarea copiilor cand se intorc de la scoala sau pentru tine, la birou. Pofta buna!

 

3 fire de praz, foetaj de placinta (1 foaie groasa, nu dintre cele subtiri), 4-5 cartofi, 150 g cascaval, rozmarin, 1ou, ulei de masline sau unt, dupa preferinta.

Se taie partea alba de la praz in bucatele mici si se caleste cu ulei si apa.Se presara putin rozmarin si se tine pe foc circa 10-15min. Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se fierb in apa cu sare. Nu trebuie sa fie complet fierti. Se scurg de apa si se amesteca cu prazul.Cascavalul se taie cubulete. Se pregateste foaia de placinta, se unge cu ulei de masline si se imparte in 2. Prima foaie se asaza in tava, peste ea se adauga cascavalul si compozitia de praz cu cartofi. Se repartizeaza uniform pe suprafata foii.Cea de-a doua foaie se pune deasupra se lipesc marginile, se unge cu oul batut in prealabil si se da la cuptorul incins pentru 30-35 de minute. Este gata cand foaia e frumos rumenita. Este delicioasa,i ar daca doriti se pot adauga si feliute subtiri de sunca in interiorul placintei.