Ultimele

Paine sarbeasca

Retetele tale » Paine sarbeasca
Paine sarbeasca

Pentru ca mi se pare usor de pregatit, deosebita ca aspect si pentru ca toti copiii o adora, va ofer si voua acesta reteta ! Urmariti reteta noastra video chiar aici!

 

Ingrediente Paine sarbeasca


– 400 de grame de faina alba cernuta in prealabil
– 1 cub de drojdie proaspata (25 gr)
– 1 cana de lapte caldut
– 1 lingurita de zahar ( sa frecam drojdia cu acest zahar)
– sare
– o jumatate de pachet de unt (100 grame)
– un galbenus de ous (pentru uns deasupra aluatul inainte de coacere)
– seminte de foarea soarelui/susan pentru ornat painea pe deasupra

 

Mod de preparare Paine sarbeasca

 

– amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana devine lichida
– in laptele caldut adaugam drojdia lichida si lasam 10 minute, sa se desfaca bine drojdia
– adaugam faina si sarea
– obtinem un aluat moale, il lasam sa creasca aproximativ o ora
– dupa ca aluatul s-a dospit, punem faina pe blatul de lucru
– impartim aluatul in 12 parti egale si le rotunjim ca pe niste bile
– intindem fiecare bila de coca usor, pana obtinem o discheta de aluat
– trecem discheta prin unt topit
– punem in tava unsa cu ulei si pudrata in prealabil cu faina
– asezam astfel toate cercurile de coca, ca petalele unei flori
– ungem cu galbenus
– presaram seminte de floarea soarelui si de susan
– punem painica in cuptorul preincalzit, 30 de minute la 180 grade sau la cuptorul cu gaz la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Este o paine frumoasa si gustoasa, nu stiu cum se prezinta rece pentru ca nu a apucat niciodata sa se raceasca!

Va asteptam pe site-ul nostru pentru mai multe retete.

Incearca si aceasta si aceasta reteta video

Photo by Anton on Unsplash

Data articol: iulie 28, 2022