<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Aperitive & Garnituri

Paine de casa cu mac

20 aprilie 2011, , Vizualizări:

Nimic nu miroase mai a… 'acasa" si a bine ca painea coapta in casa. liola56 e de acord:

Pe masa de Paste, nelipsita de la masa e painea noastra cea de toate zilele.

Iti trebuie:
1 kg faina, din care
2/3 faina integrala
1/3 faina alba de panificatie
550-600 ml apa calduta
1 cub de drojdie
2 lingurite sare
1 lingura zahar
3 linguri ulei de masline extravirgin
si 2 lingurite busuioc praspat taiat marunt (optional)
 2 linguri cu mac

Pregatesti asa: intr-un vas incapator cerni faina si o amesteci cu sarea; dizolvi drojdia cu zaharul, o lasi sa actioneze putin, apoi incepi framantatul punand putin cate putin din apa calda. Cand s-a format aluatul incepem sa adaugam uleiul, modeland in continuare. Lasam la crescut acoperind aluatul sau bagand vasul la loc ferit in cuptor sau intr-o punga de plastic.
Impartim aluatul in doua jumatati, formam o foaie, o pliem ca un plic apoi ii dam forma de bagheta, forma alungita; punem painile astfel modelate in tava unsa cu ulei.
Crestam din loc in loc, presaram mac si lasam la crescut, timp in care aprindem focul la aragaz. Cand a crescut aluatul marindu-si volumul, dam la copt la foc potrivit, pana ce capata culoare si se rumeneste frumos.
E aspectuoasa, rumena, gustoasa si, ce e mai important, e sanatoasa!

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (4)

  1. dodolin spune:

    ce frumosi sunt

  2. claudia79 spune:

    INTERESANTA RETETA

  3. co_alina spune:

    bravo
    insa trebuie sa recunosc ca iti trebuie si foarte multa rabdare

  4. mari spune:

    si eu fac de 2-3 ori pe saptamina piine e deliciosa,maninca si pitica mea ca pe cozonac.

Comenteaza