Ultimele

Aperitive & Garnituri

Oua rosii

Ingrediente: oua, vopsea (diverse culori), otet, apa, sunca pentru luciu.

14 aprilie 2012

„Tremurici” (Racitura de porc)

Ingrediente: ½ cap de porc; 2 morcovi; 2 buc pastarnac; 2 cepe; ¼ telina; 3 pliculete de gelatina; 1 capatana de usturoi; 3-4 frunze foi de dafin; piper boabe; sare.   Mod de preparare: Se pune capatana de porc la fiert, se inlatura spuma, iar, dupa o ora, se adauga legumele curatate, intregi, sare, piper […]

10 februarie 2012

Smoothie de iarna

Am incercat zilele trecute un smoothie foarte bun, in ton cu anotimpul de afara:   Aveti nevoie de : sucul de la doua portocale mari, sucul de la o jumatate de lamaie, 3 lingurite miere (sau mai mult daca vreti sa fie mai dulce), doua pahare de apa plata. Se adauga sucul de portocale si […]

02 decembrie 2011

Toba de casa

Ingrediente: 300g carne porc 300g carne de la urechi,picioare si cap de porc 1 cartof 1 morcov 1 ceapa   Preparare: Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert impreuna cu legumele, apa se pune doar cat sa le acopere (daca se pune mai multa dureaza foarte mult fierberea). Se potriveste focul mai […]

15 octombrie 2011

Pate de soia

1 cescuta boabe de soia

1 ardei capia rosu

15 masline negre

2 lingura patrunjel verde tocat

sare, piper

25 mai 2011

Aperitiv gustos!

Ieri i-am facut sotului o "declaratie de dragoste" gustoasa!

27 ianuarie 2011

Drob din maruntaie de pasare

Ingrediente: 350 g de pipote si inimi de pui; 250 g ficat de pui, 4 oua, 1 legatura patrunjel si una de marar,

27 ianuarie 2011

Aperitiv deosebit !

BRAD APERITIV  cu globuri din ketchup
Iti trebuie:
600 g faina
2 oua
2 linguri cu unt
1 cana cu lapte(sau apa)
1 lingurita rasa cu sare
20 g drojdie
    si
carnati, cabanos

29 decembrie 2010

Piftie de porc

Ingrediente
2 ciolane de porc (circa 2 kg), 1/4 kg sorici sau 2-3 picoare de porc, o ceapa (50 g ), foi de dafin,5 – 6 catei de usturoi, 10 boabe de piper, o lingurita rasa de sare .

Mod de preparare
Carnea se spala si se pune la fiert cu apa rece .Se adauga piperul,foi de dafin, sarea si ceapa intreaga. Ca sa nu se tulbure, piftia se fierbe de la inceput la foc mic fara clocote, cu capacul tras putin deoparte. Timpul de fierbere trebuie sa fie de 4-5 ore, ca sa se desprinda bine carnea de pe oase si lichidul sa  

26 decembrie 2010