Ultimele

Mălainic sau turtă de mălai

Retetele tale » Mălainic sau turtă de mălai

Iată o retetă culeasă din satul giurgiuvean Hotarele: Mălainic sau turtă de mălai.

Ingrediente

un kg făină de porumb,

800 ml lapte (sau apă, pentru cei care țin postul strict),

sare.

 
Mod de preparare

Mălaiul se cerne. Laptele (sau apa) se fierbe cu sare și se toarnă peste mălaiul cernut, amestecând iute cu o furculiță sau un tel, ca să nu se formeze cocoloașe și să se formeze un fel de pastă, care se întinde într-o tavă de plăcinte și se dă la cuptor, la foc domolit. După ce s-a rumenit, se scoate și se taie cât este cald.

 

Mai multe retete delicioase gasiti pe AntenaSatelor.ro.

– rețetă culeasă din satul giurgiuvean Hotarele și publicată în volumul „Rețete alese pentru Post și Crăciun”, de Simona Lazăr, Editura Jurnalul, 2010.

 

Data articol: martie 5, 2015