Ultimele

Garnitura de legume in straturi sau “placinta” taraneasca englezeasca in varianta vegetariana

Retetele tale » Garnitura de legume in straturi sau “placinta” taraneasca englezeasca in varianta vegetariana
Garnitura-legume-straturi8

Dupa cum v-am mai spus, pentru masa de Revelion eu prefer carnea de curcan, ca o binevenita variatie la “porcariile” de Craciun. Iar de data aceasta, am mers pe o combinatie de Pulpe de curcan dulci-picante la cuptor (cu sweet chilli si cimbru) cu o garnitura de legume in straturi. Reteta de friptura de curcan vine maine, asa ca astazi vorbim un pic despre garnitura de legume. Este, de fapt, varianta vegetariana a cunoscutei “placinte” taranesti englezesti (cottage pie sau shepherd’s pie). Veche de pe la 1791, aceasta “placinta” presupunea carne (“resturi” de friptura, de regula) acoperita cu un strat de piure de cartofi. In timp, au aparut numeroase variante: cu sunca si carne de curcan, in loc de vita, cu peste sau doar cu legume (cu linte ori naut). Preparate similare exista si in alte tari, precum Franta (cunoscutul Hachis Parmentier), Rusia, Brazilia, Iordania, Siria sau Liban.

Eu am optat pentru varianta vegetariana, cu radacinoase (telina si morcov), linte, ciuperci si piure de cartofi, iar pe deasupra am presarat niste branza Cedar rasa. Totul parfumat cu foi de dafin si cimbru, ca sa se “asorteze” cu pulpele de curcan la cuptor. Garnitura poate fi pregatita dinainte, in cazul unei mese festive, iar la momentul potrivit doar o incalziti in cuptor. Reteta este adaptata dupa revista BBC Good Food.

Ingrediente (pentru 10 portii):
– morcov 2 buc. (130 g)
– telina 1/2 buc. mare (350 g)
– usturoi 4 catei mari (12 g)
– ciuperci 200 g
– linte 250 g
– cartofi 1 kg
– ceapa 1 buc. mare (135 g)
– vin rosu 50 ml
– supa de legume 800 ml (facuta in casa ori dintr-un cub concentrat si jumatate)
– lapte 50 ml
– unt 70 g
– branza Cedar rasa 60 g
– dafin 2 foi
– cimbru uscat 1 lingurita cu varf
– rosii pasate 70 g
– sare, piper macinat

Citeste mai mult la GURMANDINO.RO

Data articol: decembrie 31, 2016