Ultimele

Evantai cu ciuperci si porumb

Retetele tale » Evantai cu ciuperci si porumb
Evantai cu ciuperci si porumb

Oanapl10 a trimis o reteta minunata de Evantai cu ciuperci si porumb.

 

Ingrediente Evantai cu ciuperci si porumb


-pentru aluat: 250g faina, ½ plic drojdie uscata, ½ lingurita sare, ½ lingurita zahar, 125 ml apa calduta, 1 lingura ulei
-pentru umplutura: 100g ciuperci, 100g porumb, 1 ardei gras rosu, 100g muschi de porc, 100g cascaval, ketchup, 1 galbenus, 2 linguri lapte, 20g susan

 

 

Mod de preparare Evantai cu ciuperci si porumb


Pentru aluat, amesteci ingredientele, framanti timp de 5 minute, adaugi uleiul si mai framanti pana se incorporeaza apoi acoperi vasul si lasi 60 de minute sa creasca.
Intre timp, tai cubulete ardeiul, muschiul si ciupercile iar cascavalul ii dai pe razatoare.
Intinzi aluatul, torni putin ketchup si cu ajutorul unei linguri il intinzi pe intreaga suprafata apoi presari ciupercile, porumbul, ardeiul, muschiul si cascavalul ras.
Aduci una dintre laturile aluatului pana la jumatatea foii si pe cealalta la fel si presari usurel unde se imbina, apoi o rostogolesti si o asezi pe partea cealalta, pe hartia de copt din tava.
Tai cu o foarfeca fasii late de 2-3 cm pe care le rasucesti un pic astfel incat sa se vada umplutura, dupa care dai aluatului o forma de semicerc.
Lasi sa creasca in jur de 45 minute. Dupa 45 minute ungi cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presari pe deasupra seminte de susan.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasi pentru 30-35 de minute.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: martie 3, 2021