Ultimele

Dovlecei in crusta crocanta

Retetele tale » Dovlecei in crusta crocanta
Dovlecei in crusta crocanta

Va recomandam aceasta delicioasa reteta, usor de facut: Dovlecei in crusta crocanta.

 

Ingrediente Dovlecei in crusta crocanta

2 dovlecei
2 oua
300 ml iaurt
200 gr pesmet alb
150 gr telemea de vaci
3 lg ulei de masline
piper
sare

Sos
200 ml smantana 12%grasime
2 lgt ierburi provence
1 lgt praf de usturoi
1/2 lgt ghimbir macinat
piper
sare

 

Mod de preparare Dovlecei in crusta crocanta

Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza.Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul prosoapelor de hartie. Trecem fiecare fasie de dovlecel prin amestecul de iaurtul amestecat cu ulei de masline, ou si piper apoi il tavalim prin pesmetul amestecat cu telemeaua rasa. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc usor.
Sosul l-am preparat astfel:smantana se amesteca cu ierburile provance, praf de usturoi ,ghimbir macinat, piper sare. De preferat a se prepara cu o jumatate de ora inainte de a fi servit…sa aiba timp ca sa se intrepatrunda aromele.
Se servesc atat calzi cat si reci alaturi de sosul de smantana .

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Data articol: martie 14, 2022