<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Aperitive & Garnituri

Brotacei veseli pe lac

11 octombrie 2011, , Vizualizări:

Ingrediente:

5 vinete
2 cepe mijlocii
ulei, sare
1 galbenus de ou
1 pahar ulei (100 ml)

 

Pentru decor:
4 rosii
2 legaturi de ceapa verde
1 salata creata
boabe de mustar
maioneza

 
Mod de preparare

Se coc vinetele. Se curata si se scoate miezul. Se pune la scurs intr-o strecuratoare (de plastic nu de metal). Dupa ce s-au scurs bine, se toaca cu un tocator de lemn sau se pot mixa la robot. In acest caz adaugam galbenusul in timpul mixarii.
Se pun vinetele intr-un castron unde se adauga uleiul si sare dupa gust. Pentru cine doreste mai dietetic poate fierbe un dovlecel, care se adauga in vinete in timpul mixarii.
Se spala rosiile si se sterg cu hartie absorbanta. Se taie cate un capacel la fiecare. Se scoate miezul cu o lingurita. Se umplu rosiile cu vinete, se adauga capacelul. Se fac cate doi ochisori din maioneza si se pun boabe de piper.

Pe un platou se pune salata spalata si scursa bine, rosiile si in mijoc ceapa verde.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comentarii (2)

  1. alinutza88 spune:

    intradevar foarte veseli sunt brotaceii

  2. sims spune:

    ador aperitivele inedite care aduc ceva nou pe masa

Comenteaza