<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Aperitive & Garnituri

Sufleu de branza cu broccoli

Iata o reteta apetisanta trimisa de Anisoara67: Sufleu de branza cu broccoli.     Ingrediente (4 portii): 150 g branza de vaci, 100 g telemea de oaie, 300 g broccoli, 3 oua, sare, 2 linguri cu smantana, 75 g mozzarella, un pic de unt sau margarina, o lingura de pesmet  

detalii
Chiftele ardelenesti cu sos si tarhon

Chiftele ardelenesti cu sos si tarhon

Un scurt popas la Miercurea Sibiului, intr-o toamna ardeleana, ne-a adus o imbunatatire serioasa a caietului de retete si taine gospodaresti. Tanti Maria si sora-sa, Floarea, mai batrana si mai invatata ca ea, ne initiara in lumea cea fantastica a mancarurilor aromate cu tarhon – ciorbe si sosuri… Acolo bucatele se fac gospodareste, ca omu’ […]

detalii

Reţete pentru copii: Chifteluţe de curcan cu cuscus

Ingrediente:
– ½ linguri de ulei de măsline
– 1 ceapă mare tocată fin
– 1 ţelină (320 g), tocată fin
– 3 morcovi (320 g), tăiaţi fin
– un dovlecel (320 g), tăiat fin
– 1 kg de carne tocată de curcan.

detalii

Chiftelute cu usturoi verde

Ingrediente:

250 g carne tocata amestec vita+porc, cateva fire de usturoi verde, o felie de paine inmuiata si stoarsa, ceapa verde, un morcov mic ras, verdeata, sare, piper

detalii
clatite cu tofu si ceapa - sfatulparintilor.ro- foter_com

Clatite cu branza tofu, ceapa si verdeata

INGREDIENTE
1 cana bors
1 cana apa minerala
1 cana faina
1/2 cana ulei
1 praf de sare
1 pliculet de zahar vanilat
1/2 cana zahar

detalii
risotto gorgonzola - reteteletale.ro - flickr_com

Risotto cu gorgonzola

Iata o reteta exotica, usor de preparat si delicioasa: Risotto cu gorgonzola.   Ingrediente -200 gr orez special pentru risotto -1 ceapă medie -1 căţel usturoi -1/2 linguriţă cimbru uscat -650 ml supă pui (din cub) -100 ml vin sec (obligatoriu sec) -1 pliculeţ şofran -50 gr gorgonzola -1 morcov -25 gr unt -2-3 fire […]

detalii
brie pane - afine - reteteletale.ro - flickr_com

Brie pane

Iata un preparat delicios, care poate fi transformat intr-un mic dejun sau o gustare savuroasa: Brie pane.     Ingrediente -300 g brânză Brie -1 ou -3 linguri de făină -ulei pentru prăjit -dulceaţă de afine

detalii
sandvis omiduta

Retete pentru copii: Sandvis Omiduta

Reteta realizata de catre Alina Avram Dohotariu, un blogger culinar foarte talentat si creativ: Sandvis Omiduta. Reteta are la baza branza de capra La Colline, produsa la fabrica cu acelasi nume de pe Dealul Feleacului si obtinuta din lapte colectat de la fermele de capre din Transilvania.   Ingrediente 250 g de paine feliata pentru […]

detalii
rosie umpluta ou - reteteletale.ro - flickr_com

Rosii umplute cu oua

Iata un preparat delicios, ideal pentru micul dejun: Rosii umplute cu oua.   Ingrediente 4 rosii mai tari si maricele, 100 gr muschi file afumat (sau ce va place voua), 100 gr branza, 4 oua, sare, oregano, verdeata.

detalii

Tarta ratatouille

O noua reteta delicioasa tocmai potrivita ca rasfat de weekend!

detalii
bufnite cu branza de capra

Retete pentru copii: Bufnite din capsune cu branza de capra

Reteta realizata de catre Alina Avram Dohotariu, un blogger culinar foarte talentat si creativ: Bufnite din capsune cu branza de capra. Reteta are la baza branza de capra La Colline, produsa la fabrica cu acelasi nume de pe Dealul Feleacului si obtinuta din lapte colectat de la fermele de capre din Transilvania.     Ingrediente […]

detalii
piept de pui umplut - reteteletale.ro - flickr_com

Piept de pui umplut cu telemea

Iata un aperitiv interesant, usor de preparat: Piept de pui umplut cu telemea.     Ingrediente – 3 bucati piept de pui – roşii cherry – 1 ceapă – 100-130 g telemea – 1-2 linguri de smântână – ierburi (cimbru, oregano, mărar) – sare – piper – unt  

detalii
broscuta jucausa

Retete pentru copii: Sandvis Broscuta jucausa

Reteta realizata de catre Alina Avram Dohotariu, un blogger culinar foarte talentat si creativ: Broscuta jucausa. Reteta are la baza branza de capra La Colline, produsa la fabrica cu acelasi nume de pe Dealul Feleacului si obtinuta din lapte colectat de la fermele de capre din Transilvania.       Ingrediente 4 felii de paine […]

detalii
oua scotiene prepelita - reteteletale.ro - flickr_com

Ouă de prepeliţă scoţiene

Iata un preparat delicios, numai bun de aperitiv pentru mesele de sarbatoare: Ouă de prepeliţă scoţiene.   Ingrediente – 10 ouă de prepeliţă – 500 g carne de pui tocată – 1 linguriţă de chimen sau coriandru – o ceapă tocată finfrunze de pătrunjel – sare – piper – pesmet Pentru pane – un ou […]

detalii
dovlecei gratar branza - reteteletale.ro - flickr_com

Dovlecei la gratar cu branza de oaie

Iata un preparat simplu si delicios: Dovlecei la gratar cu branza de oaie.   Ingrediente 4 dovlecei (cat mai mici) 2 fire menta 1 felie generoasa branza fermentata de oaie sare grunjoasa, piper negru macinat    

detalii