Retetele Tale Sfatul Parintilor
Sfat Gradinite

Aperitive & Garnituri

Placinta cu branza si ceapa verde

Daniela a trimis o reteta delicioasa de Placinta cu branza si ceapa verde.     Ingrediente Placinta cu branza si ceapa verde 500 g faina 200 g telemea de oi 300 g telemea de vaca 300 ml lapte 1 plic drojdie uscata 2 linguri margarina 300 ml lapte o legatura ceapa verde 1/2 legatura usturoi […]

detalii

Orez prajit cu creveti si ceapa verde

Doyna ne incanta cu o reteta delicioasa de Orez prajit cu creveti si ceapa verde.   Ingrediente Orez prajit cu creveti si ceapa verde 2 lingurițe de ulei 1-2 linguri pastă de curry roșu 800g de orez fiert 300g de creveți decorticați zeama de la 1 lime 1 lingură sos de pește ceapa verde pentru […]

detalii
Clatite cu umplutura de spanac

Clatite cu umplutura de spanac

Ludovica a trimis o reteta delicioasa de Clatite cu umplutura de spanac.     Ingrediente Clatite cu umplutura de spanac Aluat: 4 oua 500 g faina 200 ml lapte apa minerala 2 ling zahar   Mod de preparare Clatite cu umplutura de spanac Toate ingredientele se amesteca pana se obtine un aluat fluid pentru clatite. […]

detalii
Ciupercuțe umplute cu porumb

Ciupercuțe umplute cu porumb

Mia a trimis o reteta delicioasa de Ciupercuțe umplute cu porumb.   Ingrediente Ciupercuțe umplute cu porumb o jumatate cutie Porumb dulce boabe CLASIC Bonduelle, în vid 425 12 ciuperci proaspete micuțe cateva fire marar 3 fire ceapă verde 50 g unt cateva felii de mozarella

detalii

Sufleu cu spanac

Iata un preparat delicios si sanatos: Sufleu cu spanac.   Ingrediente Sufleu cu spanac 300g spanac 5 oua 100g telemea 100g sunca 2 fire ceapa verde 3 catei usturoi 1 ardei gras rosu Sare Piper Ulei

detalii

Chec aperitiv cu spanac

Iata o reteta inedita pentru mesele de sarbatori: Chec aperitiv cu spanac.   Ingrediente Chec aperitiv cu spanac 3 oua mari 60 ml ulei de masline 200 g spanac (proaspat sau congelat) 150 ciuperci la conserva 150g sunca de curcan 50 g parmezan 100 ml lapte 200 g faina 1 plic praf de copt 1/2 […]

detalii

Ciupercute surpriza

Iata un aperitiv deosebit: Ciupercute surpriza de la Anisoara67.     Ingrediente Ciupercute surpriza (4 portii) 100 g ciuperci Champignion mici, un morcov mic, o bucatica de telina, un pastarnac mic, un ardei rosu, un ardei verde, 50 g costita extra, 100 g carne tocata de curcan (eu am avut amestec curcan+piept de cocos de […]

detalii

Suberek de Dobrogea

Prima dată am mâncat șuberek la turcoaicele din Medgidia, prietenele soacrei mele. Soacra mea, ardeleancă de fel, a facut schimb o multime de rețete cu prietenele ei și uite așa am învățat și eu de la ele cum se face șuberek, piperki și alte bunătăți turcești. Și ele au învățat să facă brânzoaice și plăcinta, […]

detalii

Briose din legume

Va recomandam un aperitiv de senzatie: Briose din legume.   INGREDIENTE Briose din legume – 2 morcovi – 1 ceasca de boabe de porumb dulce, proaspat – 1 ceasca de fasole verde – 1/2 de ardei gras rosu – 150 g cascaval/ mozzarela – 1000 ml apa – 2 plicuri de gelatina granule , vegetala […]

detalii

Briose picante

Iata un aperitiv usor de preparat, dar putin condimentat: Briose picante.   Ingrediente Briose picante (ptr cca 10 bucati) 200 g faina, 150 g branza proaspta de vaci, 130 g cascaval ras, 5 oua, 4 linguri ulei de masline, 2 lingurite rase de praf de copt, un cartof mare, sare, piper, un ardei iute  

detalii

Spirala cu urda

Ingrediente

ALUAT
300 g faina
1 lingura unt
1 praf de copt
100 ml apa calduta
1 praf de sare
1 lingura otet
2 linguri de zahar

detalii

Rulada cu pateu

Iata o alta reteta trimisa de Daniela: Rulada cu pateu.   Ingrediente Rulada cu pateu Blat 140 g unt 120 g faina 300 ml lapte 4 oua sare frunze de patrunjel Umplutura 200 g pateu 100 g unt 1 lingura mustar 100 g sunca 1 ardei rosu patrunjel verde sare si piper

detalii
ciuperci umplute - caietul cu retete

Ciuperci umplute. Cea mai simpla reteta

Ingrediente

1/2 kg ciuperci

3 fire ceapa verde
1 legatura marar
100 gr margarina
sare
piper

detalii

Retete de post: Salata de vinete

1 kg de vinete,

2 oua,

100 ml ulei,

2 cepe verzi de la care folosim partea alba sau o ceapa mica daca nu avem ceapa verde

o lingurita mustar

 sare,

 

Se toaca marunt  2 cepe verzi mici,

detalii

Paine cu masline

Ingrediente

1 kg faina
200 gr masline
25 gr drojdie
50 ml ulei
700 ml apa
1 lingurita sare

Mod de preparare

Facem o maia din drojdie , 3 linguri de faina si putina apa calduta pe care o lasam sa cresca la cald pana isi dubleaza volumul.Adaugam faina , apa calduta , uleiul si un praf

detalii