Ultimele

Sarmale cu carne de vita

Retetele tale » Sarmale cu carne de vita
Sarmale cu carne de vita

Pentru finalul de saptamana va recomandam aceasta delicioasa reteta de Sarmale cu carne de vita.

 

Ingrediente Sarmale cu carne de vita

– 1 kg carne de muschi de vita

– 150 gr orez

– 2 cepe

–  un pahar apa

– 3 linguri pasta de bulion dulce

– 1 kg varza

– ulei

– patrunjel

– sare


Mod de preparare Sarmale cu carne de vita

Se toaca ceapa ,se caleste un pic in 2 linguri ulei, se amesteca cu orezul, carnea, o lingura de pasta rosii, sare, piper, patrunjel tocat, se framanta, punand cate putina apa, pana va intra toata apa.

Se formeaza sarmalele, le asezam in oala si acoperim cu apa. Fierbem 3 ore la foc mic. se servesc cu smantana, mamaliguta si ardei iute.

 
– 1 ½ kg varza acra – 700 g carne vita – 50 – 100 g orez – 100 g ceapa – piper – ienibahar – 100 ml suc de rosii – o foaie de dafin – cimbru – marar Cum prepari aceste sarmale cu carne de vita? Trebuie sa ai in vedere ca pentru sarmale nu poti sa folosesti decat varza cu foi subtiri. Ca sa iti iasa sarmalele mici le faci numai din varful frunzelor foarte subtiri, fara nervuri groase. Daca varza este prea acra sau prea sarata, o speli in 2 – 3 ape caldute, atat frunzele intregi cat si cele tocate. Daca nu suporti acreala, o pui in apa clocotita pentru 3 minute, fara ca frunzele sa se inmoaie. Daca frunza este mica, tai partea bombata a nervurei de pe dosul frunzei, fara sa se gaureasca frunza, iar daca frunza este mai mare, o tai de-a lungul nervurii, de o parte si de alta a acesteia, inlaturand nervura. Treci carnea de vita prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita, timp de 2 minute, cu doua linguri de ulei. Adaugi tocaturii orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper sau un varf de lingurita cu ienibahar care nu este foarte iute si da un gust foarte bun. Sare pui doar daca este necesar, pentru ca varza lasa oricum destula sare. Adaugi 200 ml apa pentru 100 g orez. Bati pana cand se incorporeaza in tocatura, ca aceasta sa fie pufoasa si orezul sa aiba lichid in care sa fiarba, inainte de a se coagula carnea in jurul lui. Asezi o foaie de varza pe palma intinsa sau pe masa si pui o lingurita de tocatura, astfel incat, sa ramana 2 cm pana la ambele capete ale frunzei. Intorci un capat ingust al frunzei peste rulou si aduci si un capat lung al acesteia peste carne, rulandu-le impreuna pana la celalat capat al frunzei. Cu mana introduce si capatul care a ramas liber. Daca le impachetezi asa, sarmalele nu se vor desface la fiert.

 

Afla mai multe pe DivaHair.ro

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Data articol: octombrie 21, 2022