Ultimele

Burrito pentru micul dejun

Retetele tale » Burrito pentru micul dejun
Burrito pentru micul dejun

Aceasta reteta este recomandata pentru micul dejun datorita aportului de proteine si rapiditatii cu care poate fi realizata.

( 1 portie)

Ingrediente Burrito pentru micul dejun

pentru tortilla

– 1 kg de fainta de grau alba;
– 200 ml ulei vegetal sau 200 g de untura;
– 1 lingurita praf de copt;
– un praf de sare;
– 3 cani cu apa.

Ingrediente pentru umplutura
– 1 carnat taiat bucatele;
– o rotita de cascaval dat pe razatoare sau taiat bucatele (poate fi inlocuit cu branza, dupa gust);
– 1 lingura ulei;
– 3 oua mari;
– 1/4 lingurita sare;
– 1/4 lingurita piper negru;
– 2 linguri coriandru tocat;
– 1/4 cana sos sau ketchup tinut la temperatura camerei.

Mod de preparare Burrito pentru micul dejun

– tortilla

Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga apoi uleiul sau untura si se amesteca bine. Se adauga apoi doua cani cu apa calduta si se framanta adaugand mereu cate putina apa pana se obtine un aluat moale si elastic. Se lasa aluatul cateva minute sa se odihneasca, apoi se modeleaza cateva bilute mici. Apoi care se lasa la “odihnit” cam 10 minute. Cu facaletul se intinde fiecare biluta astfel incat sa se obtina o turta rotunda subtire. Se pun apoi pe plita calda, la foc mediu sau pe o tigaie groasa de teflon. Se lasa in jur 20 de secunde pe plita, apoi se intoarce, si se lasa pana incepe sa se umfle si sa capete o culoare aurie. Tortilla trebuie sa fie maleabila, ca sa poata fi rulata, nu trebuie sa se prajeasca prea tare. Cand este gata se lasa pe o carpa curata care sa permita ca umezeala sa se evapore. Se lasa la racit 30 de minute.

Mod de preparare – umplutura

Se incinge uleiul intr-o tigaie din teflon de marime medie, la foc potrivit. Se pun ouale, sarea, piperul, coriandrul si bucatelele de carnat si se amesteca timp de 2- 3 minute, pana cand ouale incep sa se inchege usor. Cand ouale sunt aproape gata, se micsoreaza flacara si se adauga cascavalul ras sau maruntit. Se lasa pe foc pana cand cascavalul se topeste, apoi se opreste focul si se acopera tigaia cu un capac. Astfel, cascavalul continua sa se topeasca si dupa oprirea focului, fara sa se prinda de baza tigaii.

Amestecul obtinut se pune in tortilla impreuna cu sosul/ketchup-ul si se impacheteaza marginile fiecarei tortilla, apoi se ruleaza, pentru a cuprinde umplutura. Se poate presara pe deasupra cascaval ras.

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de josé vanegas lópez de la Pixabay

Data articol: iunie 11, 2023