Premiera de balet la Opera Comica pentru Copii: “Don Quijote” - Sfatulparintilor.ro
Shop

Premiera de balet la Opera Comica pentru Copii: “Don Quijote”

08 martie 2016, , Vizualizări: ...
DON-QUIJOTE

Luna martie aduce o noua premiera pe scena Operei Comice pentru Copii, celebrul balet “Don Quijote”, pe muzica lui Ludwig Minkus, dupa romanul lui Miguel de Cervantes. Premiera are loc sambata, 12 martie 2016, de la ora 17:00, si duminica, 13 martie, de la ora 11:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti, nr. 16). Fermecatoarea coregrafie semnata de Catalin Caracas este pusa in valoare de scenografia Adrianei Urmuzescu si de coloana sonora selectata de Antonel Oprescu.

 

Povestea se petrece in Barcelona, oras in care Don Quijote ajunge calare, insotit de scutierul sau credincios, Sancho Panza. Aici, asista, fara voia lui, la o scena de familie care se petrece intre carciumarul Lorenzo, gazda celor doi drumeti, si fiica acestuia, Quiteria. Lorenzo doreste sa-si marite fata cu bogatasul Camacho, insa aceasta este indragostita de Basilio, care ar face orice pentru a fi impreuna cu Quiteria. Don Quijote intervine decisiv, iar povestea de dragoste ia alta turnura.

 

DON-QUIJOTE

 

Personajele acestei povesti medievale nemuritoare capata noi dimensiuni prin interpretarea solistilor Diana Gal, Marina Gaspar si Andreea Valean (Quiteria), Andrei Ardeleanu si Tiberiu Pepenica (Basil), Mihai Pricope si Robert Stefu (Don Quijote/Espado), Claudia Iagar (Sancho Panza), Sabina Chirila, Alis Gheorghe si Andreea Soare (Mercedes), Octavian Iuga si Andrei Nicolae (Camacho), Ionut Pinciu (Lorenzo), Theodora Munteanu si Teodora Velescu (Amorasul).

 

Baletul <<Don Quijote>> este o poveste de care ne apropiem mereu, la orice varsta. De fiecare data, intalnirea cu aceasta e diferita, e tot mai bogata in intelesuri, desi mesajul ramane, in esenta, acelasi. In varianta de spectacol pe care o propun, am mers pe constructia baletului clasic, academic, prin folosirea celor mai cunoscute si indragite fragmente din opera muzicala a lui Minkus. Alaturi de o echipa minunata – experimentata scenografa Adriana Urmuzescu si Antonel Oprescu, autorul colajului muzical – si mai ales impreuna cu talentatii nostri balerini, care dau viata personajelor din aceasta poveste medievala, va invitam sa va bucurati de o ora de muzica si culoare, in pasi de dans.”, a declarat Catalin Caracas, regizorul si coregraful spectacolului.

 

Pana in luna iunie, Opera Comica pentru Copii pregateste inca o productie noua: “Jack si vrejul de fasole” (balet, premiera in luna aprilie), precum si o noua editie a celor doua festivaluri destinate celor mici: Festivalul “Hänsel si Gretel” (organizat cu ocazia Saptamanii “Scoala Altfel”, in perioada 15-24 aprilie) si Festivalul “Opera Copiilor” (organizat in perioada 8-12 iunie, in Parcul Herastrau). Biletele se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro – cu minim 48 de ore inainte de spectacol – si de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti nr. 16) – intre orele 10-14, in zilele de luni, marti, miercuri, vineri si duminica, intre orele 10-20 sambata, joia fiind inchis.

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu