Peste 200 de copii si parinti au participat la Festivalul Diversitatii - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Peste 200 de copii si parinti au participat la Festivalul Diversitatii

13 aprilie 2016, , Vizualizări: ...
festivalul diversitatii

CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate a organizat, in perioada 9-10 aprilie 2016, Festivalul Diversitatii, un eveniment gandit pentru a sarbatori toti copiii cu varsta intre 3 si 7 ani, frumusetea diversitatii acestora, povestile lor de viata, istoriile familiilor lor, calitatile si nevoile lor diferite, identitatile diverse pe care le poarta cu ei. Festivalul a fost organizat in cadrul proiectului Avem fiecare o poveste – program de prodiversitate si proincluziune in gradinite, derulat de CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, in parteneriat cu Asociatia de Ajutor Amurtel si cu Asociatia Romano ButiQ.

 

 

Evenimentul a avut loc la Liceul Teoretic National din Bucuresti. Copiii, insotiti de mamici, tatici sau bunici, si-au petrecut sfarsitul de saptamana la activitatile organizate special pentru Festival: teatru senzorial, ateliere educative pentru copii si parinti, sesiuni de povesti, proiectii de filme tematice, ateliere de desen, pictura si modelaj si ateliere de joaca in familie. Totodata, in cadrul festivalului s-a desfasurat si un targ de produse realizate de organizatii neguvernamentale si afaceri de economie sociala care ofera servicii copiilor.

 

”Dincolo de a petrece un sfarsit de saptamana foarte frumos impreuna, ne-am dorit si sa transmitem mesaje importante familiilor care au participat la Festival: ca stereotipurile si prejudecatile se formeaza in copilaria mica si ca, odata formate, devin rezistente la schimbare si pot reprezenta o fundatie solida pentru rasism, sexism, homofobie etc. Interventia timpurie asupra modului de dezvoltare a copiilor e cruciala pentru asigurarea faptului ca acestia devin adulti echilibrati, care respecta diversitatea si drepturile fundamentale ale celorlalti”, spune Livia Aninosanu, Directoare de Programe la CPE –  Centrul Parteneriat pentru Egalitate.

 

Festivalul Diversitatii a fost organizat in cadrul proiectului Avem fiecare o poveste, finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru mai multe detalii despre proiect, va invitam sa accesati avemfiecareopoveste.wordpress.com sau www.facebook.com/avemfiecareopoveste

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu