Shop

Bitdefender lansează sistemul independent de control parental

11 iunie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Sistem independent de control parental

Bitdefender, liderul pieţei locale de soluţii antivirus, a lansat spre testare publică varianta beta a noului sistem independent de control parental ce conţine un modul pentru telefoanele mobile şi tabletele cu Android şi o aplicaţie de control pentru reţeaua de socializare Facebook.

 

Software-ul de sine stătător Bitdefender Parental Control, care poate fi administrat şi verificat online de oriunde, îşi propune să crească deschiderea în comunicarea dintre părinţi şi copii.

 

Modulul de control pe telefoanele şi tabletele cu Android permite monitorizarea site-urilor pe care intră copilul, aplicaţiile pe care le-a folosit şi care sunt instalate pe telefon, sms-urile şi apelurile. Astfel, părintele poate alege să blocheze anumite site-uri, aplicaţii, sms-uri sau apeluri către terminalul copilului. De asemenea, poate fi monitorizată locaţia în care se află copilul cu ajutorul GPS-ului instalat pe terminalul urmărit.

 

Soluţia independentă Bitdefender Parental Control oferă de asemenea, funcţia de supraveghere a activităţii pe reţelele sociale prin care părinţii pot identifica profilul copilului şi îl pot supraveghea fără să fie nevoie să facă parte din lista lui de prieteni.

Părintele va primi rapoarte detaliate despre prietenii copilului, comentariile, postările, fotografiile sau interesele vizibile pe profilurile reţelelor sociale.

 

’’Sistemul de control parental este blindat cu funcţii interesante care îi ajută pe părinţi să gestioneze pericolele la care sunt expuşi copiii lor în mediul online. Cel mai important aspect este că acest software monitorizează şi nu blochează, promovând o comunicare onestă între părinţi şi copii’’, spune Mihaela Masdrag, Product Manager, Bitdefender.

 

Astfel, copilul trebuie să accepte aplicaţia de control în reţelele de socializare atunci când intră în cont, iar părintele este notificat atunci când copilul o dezinstalează. O comunicare onestă sau citirea secţiunii Despre a aplicaţiei îl informează pe copil că este monitorizat.

 

De asemenea, soluţia Bitdefender parental Control instalată pe calculatoarele ce rulează Windows permite urmărirea întregului trafic web, a aplicaţiilor accesate şi instalate, a contactelor cu care copilul vorbeşte pe programele de Instant Messaging.

Sistemul de control parental poate bloca accesarea unor site-uri formând liste blocate de adrese web sau liste de cuvinte cheie blocate în căutările online sau în conversaţiile pe programele de messaging.

 

Modulul independent Bitdefender Parental Control este disponibil pentru testare în variantă beta la: http://www.bitdefender.com/media/html/parental-control/

 

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu