Shop

Ateliere de teatru pentru copii

29 martie 2011, , Vizualizări: ...

“Creste prin teatru” este un proiect educational creativ si unic in Romania, dedicat copiilor, parintilor si pedagogilor si realizat de UPC in parteneriat cu Teatrul Ion Creanga.

Printr-o serie de ateliere de arta dramatica, sub indrumarea unui expert in arta dramatica si a unui psiholog , copii isi vor dezvolta personalitatea si isi vor insusi mecanisme de invatare. Prin diverse tehnici specifice comunicarii artistice, exercitii si jocuri, se vor stimula calitatile creative ale copiilor, inteligenta emotionala si abilitatile de comunicare.

Participarea in cadrul atelierelor din proiectul “Creste prin teatru” este gratuita, iar necesarul logistic pentru desfasurarea cursurilor este asigurat.

Proiectul consta in ateliere de arta dramatica pentru copii cu varste cuprinse intre 7 si 10 ani. Atelierele au loc in fiecare sambata dupa-amiaza, timp de 90 minute, cu pauza de 10-15 minute.

Fiecare atelier de arta dramatica se desfasoara conform unui plan de lectie inscris intr-o metodologie dezvoltata de catre expertul in arta dramatica Marcela Andrei in colaborare cu Dr.Psih.Carmen Anghelescu.

Obiectivele proiectului

Psihologii arata ca toate situatiile la care este expus copilul in interactiunile si comunicarea cu cei din jur contribuie la acumularea de modele si noi experiente, precum si la imbogatirea universului propriu.

Interventiile educationale non-traditionale, precum atelierele de arta dramatica, formeaza “o metoda de invatare alternativa”, iar psihologii le acrediteaza ca fiind cele mai consistente metode in procesul de invatare a copilului.

Astfel, prin intermediul acestor cursuri, ne propunem dezvoltarea abilitatii de autocontrol a copiilor, prin metode si tehnici specifice teatrului.

Exercitiile practice si experientele copiilor in decursul proiectului vor urmari:

Dezvoltarea acestor calitati ale inteligentei prin obiectivele propuse fiecarui copil vor contribui la facilitarea relationarii copilului in viata cotidiana in spectrul intelectual, emotional si social.

Pentru detalii privind inscrierile si cursurile, du-te pe www.cresteprinteatru.ro Proiectul a demarat in 2010 si e programat sa se desfasoare pana in 2015. Urmatoarele preselectii vor avea loc in luna aprilie 2011.

 

Sursa: Port.ro

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (1)

  1. claudia79 spune:

    ar trebui sa existe mai multe proiecte ca sa stie parintii ce aptitudini au copii

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu