Ateliere de teatru pentru copii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ateliere de teatru pentru copii

Sfatulparintilor » Recomandări și timp liber » Ateliere de teatru pentru copii

“Creste prin teatru” este un proiect educational creativ si unic in Romania, dedicat copiilor, parintilor si pedagogilor si realizat de UPC in parteneriat cu Teatrul Ion Creanga.

Printr-o serie de ateliere de arta dramatica, sub indrumarea unui expert in arta dramatica si a unui psiholog , copii isi vor dezvolta personalitatea si isi vor insusi mecanisme de invatare. Prin diverse tehnici specifice comunicarii artistice, exercitii si jocuri, se vor stimula calitatile creative ale copiilor, inteligenta emotionala si abilitatile de comunicare.

Participarea in cadrul atelierelor din proiectul “Creste prin teatru” este gratuita, iar necesarul logistic pentru desfasurarea cursurilor este asigurat.

Proiectul consta in ateliere de arta dramatica pentru copii cu varste cuprinse intre 7 si 10 ani. Atelierele au loc in fiecare sambata dupa-amiaza, timp de 90 minute, cu pauza de 10-15 minute.

Fiecare atelier de arta dramatica se desfasoara conform unui plan de lectie inscris intr-o metodologie dezvoltata de catre expertul in arta dramatica Marcela Andrei in colaborare cu Dr.Psih.Carmen Anghelescu.

Obiectivele proiectului

Psihologii arata ca toate situatiile la care este expus copilul in interactiunile si comunicarea cu cei din jur contribuie la acumularea de modele si noi experiente, precum si la imbogatirea universului propriu.

Interventiile educationale non-traditionale, precum atelierele de arta dramatica, formeaza “o metoda de invatare alternativa”, iar psihologii le acrediteaza ca fiind cele mai consistente metode in procesul de invatare a copilului.

Astfel, prin intermediul acestor cursuri, ne propunem dezvoltarea abilitatii de autocontrol a copiilor, prin metode si tehnici specifice teatrului.

Exercitiile practice si experientele copiilor in decursul proiectului vor urmari:

  • Cresterea nivelului de focalizare a atentiei
  • Cresterea volumului de perceptie spatiala
  • Extinderea volumului de memorare verbala si vizuala
  • Cresterea abilitatii de intelegere verbala si exprimare verbala adecvat la situatiie
  • Cresterea abilitatii de identificare a trairilor emotionale a celor din jur si a factorilor ce declanseaza emotii diverse
  • Cresterea abilitatii de acceptare a diversitatii si a respectului fata de fiecare individ
  • Cresterea abilitatii de a exprima propriile emotii si de autocontrol al reactiilor disruptive (furie, impulsivitate)

Dezvoltarea acestor calitati ale inteligentei prin obiectivele propuse fiecarui copil vor contribui la facilitarea relationarii copilului in viata cotidiana in spectrul intelectual, emotional si social.

Pentru detalii privind inscrierile si cursurile, du-te pe www.cresteprinteatru.ro Proiectul a demarat in 2010 si e programat sa se desfasoare pana in 2015. Urmatoarele preselectii vor avea loc in luna aprilie 2011.

 

Sursa: Port.ro

Data articol: 29/03/2011