Shop

Ai intrebari despre viata ta? Asculta-ti corpul!

30 aprilie 2011, , Vizualizări: ...

Incepand cu 7 mai pana pe 15 mai inclusiv, salonul Inlight din Bucuresti gazduieste intalnirea cu faimoasele ateliere „Asculta-ti corpul”!

Sfatul Parintilor are bucuria sa va recomande participarea la aceste ateliere dar si cartile lui Lise Bourbeau, fondatoarea „Asculta-ti corpul” pe care le gasiti la editura Ascendent.

 

Creat de Lise Bourbeau in 1982, « ­Asculta -ti Corpul » este un atelier care a transformat viata a mai mult de 20.000 de persoane. Cu ajutorul a numeroase exercitii practice , vei putea intelege de ce aceleasi situatii sau experiente neplacute revin fara incetare in viata ta. 

 

In prezent aceste ateliere sunt sustinute in 25 de tari , de 2 ani fiind prezente si in Romania.

 

Cartile, cursurile practice si filozofia simpla pe care o transmit au ajutat mai mult de un million de persoane sa obtina schimbari concrete in modul lor de a trai, atelierele din lumea intreaga fiind urmate pana in prezent de mai mult circa 75.000 persoane.

Filozofia « Asculta-ti Corpul » porneste de la principiul holistic al celor trei corpuri pe care fiecare dintre noi le are: mental, emotional si fizic.

Corpul mental cuprinde gandurile,valorile si convingerile noastre. Corpul emotional este format din dorintele si emotiile noastre, corpul fizic fiind cel pe care il cunoastem cel mai bine.

Aceste trei corpuri se interconditioneaza reciproc, respectiv ceea ce gandesti determina cum te simti, avand un impact direct asupra energiei vitale, sanatatii si fizionomiei corpului fizic.

 

Principiul « Asculta-ti Corpul » este acela ca mediul si corpul nostru ne transmit fara incetare mesaje care ne indica GRADUL DE IUBIRE fata de noi insine.

 

 

Va prezentam conceptul atelierelor ce au loc la Bucuresti intre 7-15 mai, sustinute de unul din cei mai buni formatori ai scolii Asculta-ti corpul, dna Francoise Reeve din Canada.

 

 

 

Poti sa iti inchipui viata cu… 

Mai multa incredere in tine insuti…o sanatate buna…o cariera infloritoare…o viata de cuplu armonioasa…relatii bune cu cei din familie….abundenta in viata ta ?

Este posibil ! Iata despre ce este vorba in atelierele ce au loc in Bucuresti:

7-8 MAI 2011-atelierul « ASCULTA-TI CORPUL » iti ofera 9 mijloace pentru a-ti transforma viata


1.Invata sa accepti folosind iubirea adevarata. 
2. Descopera ce anume iti blocheaza dorintele. 
3. Gestioneaza convingerile care iti dirijeaza viata. 
4. Devino responsabil in loc sa te simti vinovat. 
5. Invata cum sa te angajezi si cum sa accepti sa te dezangajezi. 
6. Utilizeaza-ti relatiile pentru a te cunoaste. 
7. Reconciliaza-te cu ceilalti si iarta-te pe tine. 
8. Invata sa te cunosti prin modul in care te alimentezi. 
9. Gaseste mesajul transmis de o boala sau de o afectiune. 

 

 

9-10 MAI 2011-CUM SA RASPUNZI NEVOILOR TALE

Din moment ce ceea ce vrem corespunde unei nevoi a fiintei noastre, nu exista nimic care sa o poata impiedica.

Suntem fiinte creatoare, deci avem puterea de a ne crea viata. Intre toate fiintele care traiesc pe pamant, suntem singurii care avem puterea ca atunci cand ne gandim la ceva, aceasta sa se implineasca. Mai multe detalii puteti afla si pe site-ul oficial http://ecoutetoncorps.com

Nu exista pe pamant o persoana care sa aiba o capacitate mai mare sau mai mica de a crea. Singura diferenta este ca nu ne folosim aceasta capacitate, dar ea exista in fiecare.

Ce facem deci cu puterea noastra, ne cream ceva ce nu vrem sau o utilizam pentru a avea ceea ce vrem ?

Ai impresia ca ti se intampla frecvent ceea ce nu vrei ? Dar oare stii cu adevarat ceea ce vrei ? Daca da, iti dai dreptul sa te indrepti catre ceea ce vrei fara sa te simti vinovat sau egoist ?

Vino sa descoperi in cadrul acestui atelier cum sa permiti persoanei celei mai speciale de pe acest pamant …TU…sa spuna vreau si sa il manifeste.

 

12-13 MAI 2011-DECODAJUL BOLILOR SI AFECTIUNILOR

Principiul « Asculta-ti Corpul »este acela ca mediul si corpul nostru ne transmit fara incetare mesaje care ne indica GRADUL DE IUBIRE fata de noi insine.

Sa demonstram asta din punct de vedere fizic – luam ca exemplu durerea de spate. Mai multe detalii puteti afla si pe site-ulul oficial http://ecoutetoncorps.com

-durerea in partea de sus-cervicala- inseamna ca persoana ia prea multe pe umerii ei- si isi poarta pica pentru asta. Corpul ii spune ca ar fi mai avantajata sa se iubeasca asa cum este si sa isi accepte teama de a face prea mult.

-durerea la mijlocul spatelui- indica convingerea unei persoane ca in viata trebuie sa fii puternic, independent si sa te descurci singur, dar in acelasi timp isi doreste sprijinul celorlalti. II este insa o imensa teama la ideea de a se abandona acestei nevoi de a fi sprijinita . Pentru a ajunge sa transforme aceste credinte, este nevoie sa isi asume aceasta teama si sa isi accepte limitele.

-o durere in zona lombara poate sa ascunda un sentiment de nesiguranta, frica de a pierde ceva- poate un partener, bani sau bunuri materiale. Aceasta frica este insa refulata de persoana in cauza fiind considerata inacceptabila. Persoana trebuie sa ajunga sa se iubeasca chiar daca are aceasta teama.

 

« ORICE PROBLEMA DE ORDIN FIZIC ESTE DOAR REFLECTAREA UNEI PROBLEME DE CARE NU SUNTEM CONSTIENTI , IN PLAN EMOTIONAL SAU MINTAL. CEA MAI MARE UTILITATE A CORPULUI NOSTRU FIZIC ESTE SA FIE OGLINDA A CEEA CE SE PETRECE IN INTERIORUL NOSTRU » spune Lise Borbeau , fondatoarea acestei scoli.

« DACA CINEVA DORESTE SA FIE SANATOS, TREBUIE MAI INTAI SA SE INTREBE DACA ESTE PREGATIT SA INLATURE CAUZELE BOLII SALE, DOAR ATUNCI ESTE POSIBIL SA FIE AJUTAT » Hipocrate- parintele medicinei

 

Aceste doua citate , pe care le separa 2000 de ani , ne ajuta sa intelegem ca boala nu este o fatalitate, ci un mesaj care ne invita sa schimbam o atitudine interioara care nu ne mai este de folos.

Bolnavul nu este deci o victima, ci este actorul a ceea ce se joaca in interiorul lui.DEOARECE EL SINGUR DETINE CHEIA SUFERINTEI SALE, TOT ASTFEL EL ESTE SINGURUL CARE DETINE CHEIA VINDECARII SALE.

Sa inveti sa te cunosti prin intermediul mesajelor transmise de corpul tau, asta inseamna intelepciune!

Teme dezvoltate in cadrul atelierului:

 

14-15 MAI 2011-INCREDEREA IN SINE

O persoana « increzatoare » se judeca si se valorizeaza prin rezultatele pe care le-a obtinut déjà.. Ea se valorizeaza si este gata sa o ia de la inceput doar din aceasta perspectiva. In caz contrar, ea nu mai este increzatoare si este tentata sa se devalorizeze. Mai multe detalii puteti afla si pe situl oficial http://ecoutetoncorps.com

O persoana care « are incredere in sine », traieste experientele pe care le considera necesare pentru implinirea sa, fara sa se judece.

Ea nu ezita sa retraiasca aceste experiente , chiar daca ele nu i-au adus rezultatele asteptate.

In concluzie, ea are incredere ca tot ceea ce i se intampla face parte din ceea ce are ea de invatat si de inteles pentru propria evolutie.

Iti doresti sa ai mai multa incredere in tine insuti? Ai mereu energia si curajul sa indraznesti, sa mergi intotdeauna mai departe, sa iti construiesti sis a creezi viata pe care ti-o doresti? Stii ca increderea in sine este motorul principal al realizarii personale si profesionale?

Acest atelier te va ajuta sa obtii increderea necesara pentru ati atinge scopurile si ati indeplini visele.

Teme dezvoltate in cadrul atelierului:

 

 

Contact: 

Clara Toma 
Email: clara_ascendent@yahoo.com 
Telefon: 0747085371 

Luminita Baltaretu 
Email: luminitabaltaretu@yahoo.com 
Telefon: 0726136664

 

Salon InLight     www.saloninlight.ro

Strada Paraschiva Gherghel nr. 14, sector 1, vis-à-vis de Piata Domenii

Bucureşti   

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu