1-3 aprilie: Munchhausen - Stapanul Minciunilor, la Opera Comica pentru copii - Sfatulparintilor.ro
Shop

1-3 aprilie: Munchhausen – Stapanul Minciunilor, la Opera Comica pentru copii

24 martie 2016, , Vizualizări: ...
Ai mintit vreodata de placere? Münchhausen face asta zilnic, iar de Ziua Minciunilor te va pacali si pe tine cu nascocirile sale ingenioase.

Ai mintit vreodata de placere? Münchhausen face asta zilnic, iar de Ziua Minciunilor te va pacali si pe tine cu nascocirile sale ingenioase. Dupa ce a avut premiera in Festivalul Enescu, „Münchhausen – Stapanul minciunilor”, opera compusa de Dan Dediu si regizata de Cristian Mihailescu revine pe scena Operei Comice pentru Copii! In perioada 1-3 aprilie, Münchhausen ii asteapta pe toti copiii cu varste intre 14 si 114 ani sa-l insoteasca intr-o calatorie de 100 de minute pana-n Luna si-napoi.

„Münchhausen este aici sa ne dezvaluie o lectie valoroasa despre noi insine: oricat de incredibil ne-ar parea, suntem cei care ne cream realitatea. Dintre toate lumile posibile, cea in care traim este cea pe care ne straduim s-o imbogatim constant cu energia si imaginatia noastra. Ceea ce unii ar eticheta drept mitomanie, altii ar putea considera geniu – Münchhausen minte de placere, stapaneste minciunile, fara a se lasa stapanit de ele. Creatia sa incomodeaza, amuza sau inspira, dar cu siguranta nu te lasa indiferent”, a declarat Felicia Filip, directorul institutiei.

Ce poate fi mai frumos decat sa petreci Ziua Minciunilor alaturi de insusi Stapanul Minciunilor? Münchhausen este atat de iscusit in ale nascocirii, incat il depaseste chiar si pe cunoscutul Pinocchio, dupa cum afirma Cristian Mihailescu, regizorul operei: „Münchhausen – Stapanul minciunilor – de ce el si nu Pinocchio? Si Pinocchio minte si de aceea ii creste nasul. Dar el minte ca sa scape dintr-o incurcatura. Deci minciunile lui sunt <<mici>>, din interes. In schimb, minciunile lui Münchhausen sunt<<marete>>, gigantice, cosmice. El nu minte pentru un avantaj personal, ci pentru a crea povesti, fantasme, neadevaruri care, de ar fi adevarate, ar face lumea mai frumoasa, o lume a tuturor posibilitatilor”.

Haideti sa dam frau liber imaginatiei, sa permitem minciunilor sa fie reale macar pentru 100 de minute si sa pornim intr-o calatorie plina de povesti si umor! Va asteptam pe 1 aprilie, de la ora 17:00, dar si pe 2 si 3 aprilie, de la ora 19:00, in sala mare a Operei Comice pentru Copi. Biletele sunt disponibile online (bit.ly/1R1NA4O) sau la casa de bilete de la sediu (Calea Giulesti, nr. 16).

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu