Ultimele

De cate ori pe saptamana ar trebui sa faci sex ca sa fii fericit

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » De cate ori pe saptamana ar trebui sa faci sex ca sa fii fericit
sa faci sex ca sa fii fericit

Oare cuplurile care fac amor mai des – in ciuda stresului sau a timpului de cand sunt impreuna – sunt mai fericite decat cele care o fac mai rar?

De fapt, nu, potrivit unui studiu publicat in Social Psychological and Personality Science. Nu sunt mai fericite decat membrii cuplurilor care fac amor cel putin o data pe saptamana.

„Desi sexul mai frecvent este asociat cu o fericire mai mare, aceasta legatura nu are relevanta daca frecventa este mai mare de o partida pe saptamana. Descoperirile noastre sugereaza ca este important sa mentii o conexiune intima cu jumatatea ta, insa nu este nevoie sa faceti sex in fiecare zi atat timp cat mentineti aceasta conexiune”, a declarat Amy Muise, seful studiului.

Cu alte cuvinte: nu exista suficiente dovezi care sa sustina legatura dintre frecventa amorului si fericire.

Studiul a fost bazat pe analiza rezultatelor a unor sondaje la care au participat peste 30.000 de americani, timp de peste 40 de ani. Este prima cercetare care descopera ca sexul poate fi una dintre acele activitati la care satisfactia este redusa dupa un anumit numar de repetari, ceva in genul banilor: adica banii pot cumpara fericirea – insa nu si dupa un castig financiar de peste 75.000 de dolari anual.

Si, in ciuda mitului conform caruia sexul este mai important pentru femei si mai putin important pentru ambele sexe dupa o anumita varsta sau sunt de multi ani impreuna, „descoperirile noastre sunt relevante atat pentru barbati cat si pesntru femei, tineri sau batrani si cupluri casatorite pentru cativa ani ori pentru zeci de ani”, a subliniat Muise.

Citeste si: 4 intrebari pe care sa ti le pui inainte sa faci sex ocazional

Insa expertii nu stiu daca membrii cuplurilor fericite au tendinta de a face mai mult sex (mai mult de o data pe saptamana) ori daca sexul o data pe saptamana e motivul pentru care sunt fericiti.

Totusi, studiul demonstreaza ca nu trebuie sa faci sex de mai multe ori pe saptamana pentru a avea o relatie de cuplu fericita.

„Studiul ne aratat ca sexul are limitele sale cand este vorba despre starea de bine. Este important sa mentii o conexiune cu jumatatea sa, insa fara a pune presiune pentru a face sex cat de des este posibil”, a subliniat oamenii de stiinta.

Si in cazul sexului, calitatea este mai importanta decat cantitatea.

Te mai poate interesa: Sondaj despre sex: De cate ori pe zi se gandesc barbatii la sex?

Sursa: mindbodygreen.com

foto: Depositphotos.com

Data articol: 1 noiembrie 2022