Educatie sexuala

Cum iti imbunatateste masturbarea viata sexuala

05 ianuarie 2017,
Vizualizari: 5.371, 1 azi
problemesex.ro masturbare beneficii

In urma cu numai cateva generatii, masturbarea era un subiect tabu. Persoanele care dezvaluiau faptul ca o practica erau stigmatizate. Unii parinti isi speriau copiii adolescenti, spunandu-le ca: „Masturbarea orbeste”.

Societatea nu se simtea confortabil cu libertatea de explorare a sexualitatii si, din cauza acestui disconfort, oamenii tratau masturbarea drept ceva murdar, imoral dincolo de orice granite ale acceptabilitatii sociale.

In ultima vreme, insa, oamenii de stiinta au inceput sa analizeze efectele fizice si psihologice ale sexualitatii si ceea ce au descoperit contrazice credintele populare legate de acest subiect.

Astfel, s-a descoperit ca exista o multime de beneficii ale exprimarii sexualitatii in special prin masturbare. Pentru multi stigma a ramas, insa pentu cei care practica masturbarea, aceasta inseamna castiguri in ceea ce priveste sanatatea fizica si mentala precum si o viata sexuala mai satisfacatoare. Ai probleme cu somnul? Masturbarea poate ajuta. Elimina tensiunea si stresul prin inundarea corpului cu endorfine – substante chimice produse de creier si sunt responsabile de inducerea starii de fericire (placere) fizica.

In cazul barbatilor, masturbarea poate ajuta la prevenirea cancerului la prostata. Toxinele se acumuleaza natural in tractul urogenital, insa, la barbatii care ejaculeaza de peste cinci ori pe saptamana, scade nivelul acestor toxine. Ceea ce inseamna o reducere a riscului de cancer la prostata cu peste 33%. De asemenea, exacularea elibereaza putin cortizol, hormonul stresului, care in doze mici imbunatateste sistemul imunitare.

Pentru femei autosatisfacerea duce la diminuarea crampelor. Masturbarea duce mai mult sange in zona pelviana ceea ce grabeste menstruatia si scade durerea. Mai mult, combate infectiile tractului urinar prin curatarea cervixului. Pentru femeile aflate la menopauza ingustarea vaginului poate avea ca efect contacte sexuale ori examene pelvice dureroase, insa autosatisfacerea creste nivelul sangelui in organele sexuale. In acest fel se previne ingustarea vaginului.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole