Ultimele

Cum iti imbunatateste masturbarea viata sexuala

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » Cum iti imbunatateste masturbarea viata sexuala
Cum iti imbunatateste masturbarea viata sexuala

In urma cu numai cateva generatii, masturbarea era un subiect tabu. Persoanele care dezvaluiau faptul ca o practica erau stigmatizate. Unii parinti isi speriau copiii adolescenti, spunandu-le ca: „Masturbarea orbeste”.

Societatea nu se simtea confortabil cu libertatea de explorare a sexualitatii si, din cauza acestui disconfort, oamenii tratau masturbarea drept ceva murdar, imoral dincolo de orice granite ale acceptabilitatii sociale.

In ultima vreme, insa, oamenii de stiinta au inceput sa analizeze efectele fizice si psihologice ale sexualitatii si ceea ce au descoperit contrazice credintele populare legate de acest subiect.

Astfel, s-a descoperit ca exista o multime de beneficii ale exprimarii sexualitatii in special prin masturbare. Pentru multi stigma a ramas, insa pentu cei care practica masturbarea, aceasta inseamna castiguri in ceea ce priveste sanatatea fizica si mentala precum si o viata sexuala mai satisfacatoare. Ai probleme cu somnul? Masturbarea poate ajuta. Elimina tensiunea si stresul prin inundarea corpului cu endorfine – substante chimice produse de creier si sunt responsabile de inducerea starii de fericire (placere) fizica.

In cazul barbatilor, masturbarea poate ajuta la prevenirea cancerului la prostata.

Toxinele se acumuleaza natural in tractul urogenital, insa, la barbatii care ejaculeaza de peste cinci ori pe saptamana, scade nivelul acestor toxine. Ceea ce inseamna o reducere a riscului de cancer la prostata cu peste 33%. De asemenea, exacularea elibereaza putin cortizol, hormonul stresului, care in doze mici imbunatateste sistemul imunitare.

Citeste si: Acestea sunt efectele intunecate ale masturbarii asupra barbatilor. Afla care sunt pericolele!

Pentru femei autosatisfacerea duce la diminuarea crampelor.

Masturbarea duce mai mult sange in zona pelviana ceea ce grabeste menstruatia si scade durerea. Mai mult, combate infectiile tractului urinar prin curatarea cervixului. Pentru femeile aflate la menopauza ingustarea vaginului poate avea ca efect contacte sexuale ori examene pelvice dureroase, insa autosatisfacerea creste nivelul sangelui in organele sexuale. In acest fel se previne ingustarea vaginului.

Si nu in ultimul rand, masturbarea poate imbunatati viata sexuala.

Autosatisfacerea le permite ambelor sexe sa isi cunoasca mai bine corpurile si sa descopere centrii placerii. Ce te ajuta sa ai orgasm? Unde iti place sa fii atins/a? Ce fel de senzatii, presiune, viteza si ritm te incearca cand ajungi la climax?

Masturbarea nu inseamna doar placere – este un proces de autodescoperire.

Acest lucru este important in special in cazul femeilor care au fost invatate sa-si reprime dorintele si impulsurile sexuale. Expertii sexuali subliniaza mereu cat de important este pentru femei sa-si exploreze corpul si sa descopere cum le place sa fie atinse. Aceasta explorare nu doar ca le invata mai multe despre trupurile lor, ci si despre dorinte si fantezii. Chiar si fara orgasm experienta poate fi relaxanta si placuta.

Te mai poate interesa: 5 lucruri pe care nu le stiai despre masturbare

Femeile care nu s-au autosatisfacut niciodata trebuie sa invete sa se relaxeze.

S-ar putea simti ciudat sau jenate, insa nu trebuie sa uite ca ele sunt cele mai bune experte in ceea ce priveste corpul lor asa ca nu conteaza ceea ce fac pentru ca orice este bine. Pentru a crea un mediu relaxanta, placut petrece ceva timp singura, pune muzica, apeleaza la lumanarele parfumate si fa o baie fierbinte. Atinge-ti corpul peste tot si gandeste-te la lucrurile care iti dau starea emotionala potrivita.

Nu-ti face griji in legatura cu orgasmul – doar bucura-te de trupul tau si permite-ti sa incerci lucruri nou, sa explorezi, sa descoperi. Ritmuri, pozitii diferite si jucariile sexuale pot fi de ajutor. Si masturbarea cu partenerul poate fi amuzanta. Totodata poate fi erotica si, in acelasi timp, o experienta care poate dezvalui ce-ti place, ce-ti displace, lucruri de care nici macar nu aveai idee. Poate fi un motiv de discutii despre fantezii si dorinte.

Suntem norocosi sa traim intr-o cultura care incet, incet devine confortabila cu ideea sexualitatii insa aminteste-ti ca pana la urma propria sexualitate te priveste doar pe tine. Toti oamenii ar trebui sa poata sa-si exploreze fara teama dorintele si sa se masturbeze fara griji ori rusine, fara sa le fie frica ca ar putea orbi.

Lasa-ti corpul sa te ghideze si aminteste-ti: cu cat vei fi mai bun/a la a te iubi singur/a cu atat vei putea iubi mai mult si pe ceilalti.

Sursa: huffingtonpost.com

foto: Depositphotos.com

Data articol: 17 aprilie 2023