Ultimele

9 momente importante in istoria parului pubian

Relatii & Cuplu » Stiri » 9 momente importante in istoria parului pubian
istoria parului pubian - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - lingerie-2159697_1920

Parul pubian creste de cand lumea si pamantul. Iar prezenta sau absenta parului pubian este mereu subiect de dezbatere in zilele noastre.

Si chiar daca ajungem ca azi sa ne raportam doar la momente gen “Sex and the City”, site-ul www.thefrisky.com ne explica faptul ca aceste dezbateri exista, totusi, din vremuri antice. Egiptenii, de exemplu, gaseau parul pubian ca fiind total necivilizat si-l radeau complet. Motiv pentru care noi am redenumit moda egipteana ca fiind “braziliana”.

Iata ce instrumente s-au folosit de-a lungul istoriei pentru inlaturarea parului pubian:

1. Volsella – sau penseta antica

Grecii antici voiau ca atunci cand isi atingeau femeile sa traiasca aceeasi senzatie pe care o aveau ca atunci cand atingeau marumura. Asadar, nici nu se punea problema prezentei parului pubian, mai ales cand se lua in calcul statutul social. Mai exact, doamnele din inalta clasa nu puteau fi surprinse cu par pubian neinlaturat. Romanii au adoptat si ei aceeasi “moda” si au inventat, pentru fetele tinere, un fel de penseta, numita “volsella” cu ajutorul careia aceste fete isi smulgeau firele de par din zona intima. Tot romanii sunt cei care au folosit si inventat primele creme epilatore, pe baza de rasina, fiere de capra, sange de liliac sau praf din venin de vipera. Deci, stramosul cremelor epilatore de azi, insa mult mai urat mirositoare.

Cum sa ai un miros intim placut

2. Caterina de Medici

Caterina de Medici, regina Frantei intre anii 1547 – 1589 a fost o religioasa fanatica si a interzis cu desavarsire, pe perioada domniei ei, inlaturarea parului pubian tuturor doamnelor de la Curte. Ba mai mult decat atat, le controla, se pare, inclusiv pe servitoare. Totusi, unele doamne au continuat sa-si inlature, in secret, parul pubian.

3. Perucile pubiene

Peruca pubiana a aparut initial ca o nevoie a prostituatelor de a acoperi semnele bolilor venerice de care sufereau. Se pare ca primele peruci pubiene au aparut in jurul anului 1400 si ele au avut si moment de varf, mai ales in apoca Victoriana, cand femeile erau constiente ca trebuie sa aiba un par pubian bine reprezentat intre picioare. In zilele noastre mai sunt purtate doar de catre actorii a caror interpretare cere prezenta unei astfel de peruci.

4. Parul pubian ca suvenir

Era ceva obisnuit in Epoca Victoriana ca inalta societate sa colecteze mostre de par pubian si sa-l pastreze ca amintire. Muzeul Universitatii St Andrews din Scotia are ca exponat o cutie intreaga cu parul pubian apartinand unei amante a Regelui George al IV-lea. Nu putem decat sa speram ca aceasta moda nu se va intoarce niciodata.

5. Lama de ras

A fost inventata in 1904 de catre King Camp Gilette, care a si primit brevet de inventie pe idee. E clar ca acesta a fost inceputul rasului parului nedorit acasa.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18 ianuarie 2024