Ultimele

9 momente importante in istoria parului pubian

istoria parului pubian - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - lingerie-2159697_1920

6. Reclama Wlikinson Sword

In 1915 reclama era vizibila in Harper’s Bazaar, dezvaluind imaginea unei femei, in rochie de seara, cu un brat ridicat. Astfel, era evident ca femeia respectiva isi inlaturase complet parul de sub brat si poza mandra in acest sens. Wlikinson Sword a pornit, in perioada respectiva, o Campania publicitara serioasa, prin care sustinea clar ideea conform careia parul de sub brat (si cel pubian, pentru cine stia sa citeasca printer randuri!) era inestetic si neigienic. In doi ani de la momentul lansarii lamei respective, vanzarile lor s-au dublat.

Miros vaginal urat? 5 cauze si solutii

7. Chilotul tip bikini

Inventia a facut istorie, dar aparitia liniei bikini a dat tonul clar si pentru “linia” parului pubian: o data ce bikini au fost adoptati in moda, femeile au fost obligate sa-si rada sau epileze parul pubian conform liniei noului tip de chilot.

8. Pictorialele sexy din reviste

In anul 1970, revista Penthouse a lasat sa se intrezareasca, pentru prima oara, intr-un pictorial, urme de par pubian. Noua luni mai tarziu, rivala lor, Playboy, lasa la vedere, in toata splendoarea lor, parti serioase acoperita de par pubian. Au mers din ce in ce mai mult pe idee, parul pubian inflorind de-a dreptul in paginile revistei Playboy.

9. Epilarea completa cu ceara – sau Brazilian wax.

In anul 1987, in timp ce Madonna era in plin turneu (si foarte probabil cu par pubian!), celebrele surori “J” si-au deschis preacelebrul salon in Manhattan in care promitea clientelor epilarea completa cu ceara a parului pubian – supranumita si  “Brazilian wax“ (epilarea braziliana). Modalitatea a devenit cu adevarat celebra in momentul in care Carrie Bradshow a apelat la metoda intr-un episod din serialul “Sex and the City”. Cine stie ce episoade din ce seriale ne mai asteapta in viitor – cand moda parului pubian lung va reveni. Pana atunci… mergem pe mana lui Carrie.

Imagine de andreas160578 de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18 ianuarie 2024