Ultimele

5 mituri RIDICOLE despre sex. A venit timpul sa NU le mai crezi

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » 5 mituri RIDICOLE despre sex. A venit timpul sa NU le mai crezi
mituri RIDICOLE despre sex - sfatulparintilor.ro - Depositphotos_253595104_L

Putini ar raspunde “nimic” la intrebarea “Ce stii despre sex?”. Cu toate acestea, circula o multime de lucruri gresit intelese despre sex, ceea ce contribuie la aparitia unor mituri greu de doborat… dar nu imposibil.

Iata 5 dintre ele:

1. Ramai gravida imediat ce faci sex neprotejat sau deloc

In realitate, spermatozoizii sunt foarte rezistenti. Ei pot trai pana la 5-7 zile (unii specialisti spun ca este posibil chiar si mai mult de o saptamana) in interiorul tractului genital, asteptand ovulul pentru a-l fecunda. Asa ca, daca faci sex neprotejat cu cateva zile inainte de ovulatie, este foarte posibila o sarcina.

2. Barbatii iubesc “sexul de ocazie”, iar femeile “sexul cu angajament”

Se spune ca femeile se gandesc imediat ce fac sex cu un barbat ca relatia lor a trecut intr-o noua etapa. In realitate, insa, femeilor le place la fel de mult ideea de sex de ocazie si fara obligatii, insa nu sunt toate dispuse sa o accepte. Si nu are nicio legatura cu angajamentul, ci cu faptul ca doar 35% dintre femei au orgasm “din prima” cu un barbat. Indiferent cat de “rea” este femeia cu care face sex, un barbat poate atinge orgasmul. Viceversa nu este valabila.

Citeste si: Mituri despre sex din lumea adolescentilor

3. In timpul facultatii fetele au relatii homosexuale

Este adevarat ca perioada facultatii este una asociata cu libertatea si cu transformarile de mentalitate. Cu toate acestea, potrivit unui studiu realizat de Centrul de prevenire si control al bolilor din Statele Unite, procentul femeilor care au incercat relatii cu o alta femeie inainte de absolvirea liceului este cu mult mai mare decat al celor care au “facut pasul” in timpul facultatii.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 9 martie 2023