Ultimele

19 curiozitati despre sex pe care nu le stiai

Relatii & Cuplu » Stiri » 19 curiozitati despre sex pe care nu le stiai
curiozitati despre sex

Da! Exact cand credeai ca sexul este un subiect care nu-ti mai ridica semne de intrebare… noi am gasit 19 lucruri care sa te surprinda! Iata-le:

1. Viata a aparut pe Terra in urma cu aproximativ 4 miliarde de ani, insa prima forma de relatie sexuala/imperechere nu e mai veche de 2 miliarde de ani.

2. La ce e bun sexul?

Cercetatorii nu sunt convinsi in a da un raspuns exact, avand in vedere ca s-a constatat ca cele mai eficiente forme de reproducere sunt cele asexuate.

3. Mai ales pentru cei care refuza sa se cupleze: dati-ne voie sa va povestim ca mai exista cazuri, si anume o specie de vierme hermafrodita, Dendrobaena Rubida, care, daca nu-si gaseste partener de imperechere, isi dubleaza lungimea corpului si astfel partea feminina se intalneste cu partea masculina.

4. Desi monogami cunoscuti, femelele anumitor specii de pinguini practica… prostitutia, oferindu-si favorurile sexuale in schimbul materiei prime necesare construirii cuibului pentru pui.

5. Anumite specii de pinguini ofera “cadouri” partenerelor, chiar fara sa obtina nimic in schimb. Ceea ce nu se poate spune mereu si despre specia umana.

Citeste si: 6 curiozitati despre sex pe care probabil nu le stii

6. O anumita specie de maimute (Macacii) au un fel atipic de a se imperechea: tipa.

Daca femela nu tipa deloc in timpul imperecherii, masculul nu ajunge sa ejaculeze niciodata. Cum stim asta? Medicul primatolog german Dana Pfefferle a realizat un studiu pe un grup de maimute din aceasta specie si a numarat femelele care au scos acest tipat la imperechere, urmarind, totodata, miscarile pelviene ale masculilor.

7. In Statele Unite o astfel de situatie ajunge inevitabil pe YouTube.

8. Marimea conteaza, si inca cum! Oamenii tind sa-si aleaga partenerii dupa aceeasi inaltime, nivel de educatie si rasa. Un studiu recet indica in mod clar faptul ca persoanele obeze isi aleg partenerii dupa acelasi tipar.

9. (Pentru ca Barry White suna ingrozitor sub apa): pestii emit anumite sunete cu ajutorul oaselor si al dintilor. Cercetatorul Grant Gilmore sustine faptul ca pestii masculi emit astfel de sunete pentru a cuceri femelele.

10. O specie de furnicar care traieste in Australia are un penis cu patru capete, insa doar doua dintre ele intra in acelasi timp in vaginul femelei furnicar.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 7 mai 2023