Pentru multi, cuvintele soptite in timpul jocului erotic sunt aproape la fel de importante ca orgasmul. Daca barbatii se pot elibera astfel de tensiunile interioare, femeile primesc cuvintele tandre si admirative ca o incurajare, menita sa sporeasca intimitatea intre cei doi. Ce trebuie sa spui totusi in timp ce faci dragoste astfel incat sa nu strici „magia” momentului.

 

 

Preludiul

O etapa destul de grea pentru barbati, mai ales daca sunt excitati. Ei vor sa actioneze si nu le mai arde de vorbe. Femeile insa, vor sa fie luate cu binisorul. O abordare directa – „Hai sa facem dragoste” – le poate face sa dea inapoi. Insa cuvinte precum „Te iubesc”, „Esti frumoasa”, „Esti tandra, senzuala etc”, „Esti atragatoare”, corelate cu sarutari si mangaieri le fac sa lase garda jos. Ti se pare complicat? Retraiti clipele de la inceputul relatiei. Poti fi jucaus si chiar copilaros (te va ajuta sa treci usor peste inhibitii si tensiunile acumulate in timpul zilei). Nu ocoli momentele comice aparute de-a lungul relatiei sau momentele delicate. Rasul va va apropia, restabileste intimitatea si spulbera orice tensiuni. Aici se afla cheia succesului intr-o relatie: sa (re)stabilesti intimitatea. Nu aminti de defecte sau esecuri, nu e cazul sa porti masca personalitatii pe care o iei cu tine la birou.

 

 

Ludiul

Este foarte important sa comunici si sa-i arati fiintei iubite, prin diferite gesturi, sunete si exclamatii, fericirea si placerea ce o trezeste in tine in timpul jocului amoros. Sa nu crezi ca daca traiesti cu deosebita intensitate si pasiune o vei deranja sau inhiba. Din contra! Atat barbatii cat si femeile simt nevoia sa li se confirme intr-un fel sau altul ca ceea ce fac si mai ales cum fac, este pe placul celuilalt. De cele mai multe ori placerea si trairea erotica se intensifica brusc, de zeci de ori, atunci cand auzim cum celalalt vibreaza cu tot corpul sau geme de placerea pe care i-o generam.

Gemetele si interjectiile sunt excitante pentru barbati. Despre expresiile vulgare unele femei considera un astfel de limbaj ca fiind respingator. Ele prefera diminutivele, cuvintele dragalase si pot fi socate si chiar dezgustate de un astfel de comportament intrebandu-se daca nu cumva fac dragoste cu un animal. Atat in cazul femeilor cat si in cazul barbatilor, sunt de evitat cuvintele vulgare. Ele sunt de natura sa distruga romantismul, intimitatea si frumusetea unui joc amoros. Desigur, exista si cazuri in care ambii parteneri prefera acest gen de discutie.

 

 

Post ludiul

Gemetele si exclamatiile de placere si incantare s-au stins treptat. Acum stai intins in pat, in bratele iubitei. Ce implinire! Ce multumire! Dar barbatilor in mod obisnuit acum li se face somn. Trezeste-te! Casca, clipeste din ochi, misca degetele, dar nu adormi. Ai dreptate, aceasta tendinta survine in mod normal, dar totusi fa un efort. Femeile se pare ca traiesc in alta lume, sau au un alt ritm, iar acum iubita ta doreste cel mai mult sa ii vorbesti, sa o admiri, sa o coplesesti cu complimente, cu vorbe tandre de iubire. Deci daca ti-a placut, spune-i-o. Spune-i ce ai simtit in timp ce faceati dragoste si cum te simti acum, descrie-i toata fericirea si implinirea pe care la resimti. Continua sa o atingi, sa o mangai, sa o alinti. Nu intoarce spatele, ca si cum ai fi terminat cu ea, ca si cand ar urma capitolul urmator, fara vreo legatura cu ceea ce a fost pana acum. In acest moment atingerea barbatului este cea mai pretioasa, mai pretioasa ca oricand. Acum este momentul apropierii. Daca in astfel de momente barbatul nu se manifesta tandru, deosebit de atent si plin de iubire fata de iubita sa, se pot produce rupturi emotionale nebanuite si iremediabile. Aici poate incepe declinul sau despartirea intr-un cuplu. Si daca barbatul nu este destul de abil sa constate aceasta, este foarte probabil ca el sa nu afle niciodata ce a suparat-o pe iubita lui, de ce ea il evita si nu mai vrea sa faca dragoste cu el, cand – dupa parerea lui – era atat de bine.

 

Citeste sfaturi despre sex aici.