Ultimele

10 mituri false despre contraceptie. Vei rade cu lacrimi la punctul 5!

Relatii & Cuplu » Educatie sexuala » 10 mituri false despre contraceptie. Vei rade cu lacrimi la punctul 5!
mituri false despre contraceptie

Sunt cateva metode de contraceptie care dau rezultate bune. Exista insa si informatii eronate despre  contraceptie si exista unele metode ca pur si simplu nu functioneaza.

Iata cateva dintre cele mai comune mituri despre contraceptie:

1. Alaptez, asa ca nu pot ramane insarcinata

Desi alaptarea are tendinta de a amana ovulatia, nu exista nici o garantie ca nu poti ramane insarcinata. Ovulatia poate avea loc chiar si atunci cand femeia alapteaza. Cel mai bine este ca mama sa se protejeze pentru a evita o sarcina nedorita.

2. Daca femeia nu are orgasm atunci nu va ramane insarcinata

Sarcina apare atunci cand spermatozoizii fertilizeaza ovulul. Prin urmare, nu este necesar ca femeia sa aiba orgasm pentru a ramane gravida. Femeia apta din punct de vedere fizic pentru a avea copii elimina un ovul in fiecare luna, ca parte a ciclului menstrual (numit ovulatie). Ovulatia nu este influentata de sex sau de orgasm.

Citeste si: Pastila de a doua zi. Cand trebuie sa treci la “planul B” de contraceptie

3. Nu voi ramane insarcinata daca fac un dus dupa partida de amor

Dusul nu este o metoda eficace de contraceptie. Dupa ejaculare, lichidul seminal intra in colul uterin de unde nu poate fi eliminat de niciun dus.

4. Nu am nevoie de pastile contraceptionale pentru ca facem sex doar in perioada “sigura”. O femeie este fertila doar o zi dintr-o luna

Mitul de mai sus apare doar dintr-o neintelegere a ciclului menstrual. Sunt 4 hormoni importanti implicati in ovulatie: hormonul de stimulare foliculara (FSH), hormonul luteinizant (LH), estrogen si poliestrogen. Echilibrul delicat dintre acestia reguleaza ovulatia, iar cand ovulul nu este fertilizat apare menstruatia. Ciclul unei femei este, mai mult sau mai putin regulat de cele mai multe ori, insa echilibrul poate fi afectat de diferiti factori precum vasta, greutatea, stresul, medicamentatia etc. Tocmai de aceea este greu de prezis cand exista o perioada “sigura”.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 5 martie 2024