Alergiile de primavara la copii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Alergiile de primavara la copii

Sfatulparintilor » Preșcolari » Sănătate prescolari » Alergiile de primavara la copii
Alergiile de primavara la copii
Credit foto: Imagine de Design_Miss_C de la Pixabay

Primavara trezeste natura la viata, este momentul in care vremea frumoasa de afara te impinge la plimbari lungi si activitati in natura. Parcurile sunt pline de carucioare copii si mamici care au iesit cu cei mici la putin aer curat. Totusi o data cu primavara apare si sezonul alergiilor iar cei mai afectati sunt copii si batranii.

Te mai poate interesa si: Alergie la copii. 10 intrebari pe care toti parintii le au. Alergiile la animalele de casa


Nasul infundat, tusea sau lacrimarea ochilor sunt doar cateva dintre simptomele care pot sa apara atunci cand cei mici dezvolta o alergie la polen, una dintre cele mai intalnite alergii din acest sezon.


Desi de cele mai multe ori alergiile prezinta un fond atopic, care se transmite ereditar, acestea pot sa apara si in momentul in care sistemul imunitar al copilului reactioneaza in fata unei substante care exista in mod abundent in aer.
Principalul factor care influenteaza aparitia acestor alergii este polenul. Gasit in mod abundent in sezonul de primavara, polenul care poate provoca alergii poate fi gasit in diferite luni ale anului.

Spre exemplu in lunile februarie si martie polenul de arin si de alun este principalul vinovat al alergiilor, in timp ce lunile martie si aprilie aduc polenul de salcie, plop, ulm, mesteacan si frasin. Nici in luna mai si iunie nu scapam de polenul stejarului, fagului, pinului dar si a teiului.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

Afla la ce este alergic copilul tau

Este foarte important sa descoperi la ce tip de polen este alergic copilul tau. Chiar daca iti feresti copilul de spatiile verzi sau deschise alergia se poate manifesta si in spatii inchise. Vantul, pasarile sau chiar oamenii pot purta particulele de polen in spatiile inchise si astfel acestea intra in contact cu micutul tau.
Pentru a sti cu exactitate de ce trebuie ferit copilul tau ar fi bine sa afli cu exactitate la ce este alergic. Poti afla acest aspect extrem de simplu datorita testelor cutante. Acestea constau in injectarea sub piele a anumitor cantitati mici de substante ce provoaca alergii iar apoi medicul poate observa reactiile cutante si stabilii diagnosticul.
Aceste teste sunt complet inofensive si extrem de necesare in stabilirea alergiilor.

Nu rata nici: Raceala sau alergie? Cum faci diferenta intre cele doua tipuri de tuse

Imagine de Design_Miss_C de la Pixabay

Data articol: 07/03/2024