Shop

Povesti de Craciun pentru copii: Spiridusii si cizmarul, de fratii Grimm

05 decembrie 2014, , Vizualizări: ...
cizmarul si spiridusii

A fost o data ca niciodata un cizmar care muncea mult si era cinstit dar care nu reusea sa castige suficient cat sa traiasca bine; si cand tot ce avea se dusese, reusise sa isi pastreze o bucata de piele ca sa faca o singura pereche de pantofi.

Inainte sa se duca la culcare, a taiat aceasta bucata de piele si a pregatit-o pentru a doua zi ca sa faca din ea dimineata o pereche de pantofi. Constiinta ii era curata si inima usoara, in ciuda problemelor pe care le avea, asa ca s-a dus la culcare linistit, lasand toate grijile lui in seama lui Dumnezeu. In curand a adormit.

A doua zi dimineata, dupa ce si-a spus rugaciunile, s-a dus sa se apuce de munca. Nu mica i-a fost mirarea cand, spre uluirea lui, pe masa de lucru statea perechea de pantofi deja facuta! Bunul om nu stia ce sa spuna sau sa creada despre o asemenea intamplare ciudata. S-a uitat cu atentie la cum s-au facut pantofii. Nu era nici macar o singura greseala, totul era perfect. Aratau ca o opera de arta!

In aceeasi zi a venit un client iar pantofii i s-au potrivit asa de bine incat a platit un pret mult mai mare pentru el. Bunul cizmar a cumparat cu banii aceia piele pentru inca doua perechi de pantofi. Seara a taiat pielea si s-a culcat devreme ca sa se trezeasca devreme a doua zi si sa se apuce de treaba. Dar a doua zi treaba lui fusese facuta. Pe masa de lucru erau doua perechi perfecte de pantofi. Au sosit in curand cumparatorii care i-au platit multi bani pe acesti pantofi minunati iar cizmarul a cumparat piele pentru inca patru perechi de pantofi. A doua zi in zori din nou a gasit pantofii deja facuti si asezati pe masa de lucru, spre bucuria cizmarului.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu