Shop
Ultimele 100 de articole

Povesti de Craciun pentru copii: Spiridusii si cizmarul, de fratii Grimm

05 decembrie 2014, , Vizualizări: ...
cizmarul si spiridusii

A fost o data ca niciodata un cizmar care muncea mult si era cinstit dar care nu reusea sa castige suficient cat sa traiasca bine; si cand tot ce avea se dusese, reusise sa isi pastreze o bucata de piele ca sa faca o singura pereche de pantofi.

Inainte sa se duca la culcare, a taiat aceasta bucata de piele si a pregatit-o pentru a doua zi ca sa faca din ea dimineata o pereche de pantofi. Constiinta ii era curata si inima usoara, in ciuda problemelor pe care le avea, asa ca s-a dus la culcare linistit, lasand toate grijile lui in seama lui Dumnezeu. In curand a adormit.

A doua zi dimineata, dupa ce si-a spus rugaciunile, s-a dus sa se apuce de munca. Nu mica i-a fost mirarea cand, spre uluirea lui, pe masa de lucru statea perechea de pantofi deja facuta! Bunul om nu stia ce sa spuna sau sa creada despre o asemenea intamplare ciudata. S-a uitat cu atentie la cum s-au facut pantofii. Nu era nici macar o singura greseala, totul era perfect. Aratau ca o opera de arta!

In aceeasi zi a venit un client iar pantofii i s-au potrivit asa de bine incat a platit un pret mult mai mare pentru el. Bunul cizmar a cumparat cu banii aceia piele pentru inca doua perechi de pantofi. Seara a taiat pielea si s-a culcat devreme ca sa se trezeasca devreme a doua zi si sa se apuce de treaba. Dar a doua zi treaba lui fusese facuta. Pe masa de lucru erau doua perechi perfecte de pantofi. Au sosit in curand cumparatorii care i-au platit multi bani pe acesti pantofi minunati iar cizmarul a cumparat piele pentru inca patru perechi de pantofi. A doua zi in zori din nou a gasit pantofii deja facuti si asezati pe masa de lucru, spre bucuria cizmarului.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu