Trusa de prim ajutor: sectorul vanatai si julituri - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Trusa de prim ajutor: sectorul vanatai si julituri

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Trusa de prim ajutor: sectorul vanatai si julituri

Toti parintii din lumea asta au vazut la vremea lor vanatai, cucuie si julituri destule cat sa invete ca: 1. „Lasa ca trece pana te faci mareˮ, 2. „Copiii uita repede (si se lovesc din nou)ˮ, 3. „Avem nevoie in casa de o trusa de prim ajutorˮ (pe care s-o putem lua cu noi oriunde). 

Indiferent ca e vorba de stangaciile copilasilor care abia invata sa mearga si sa se catere sau de indrazneala celor trecuti de patru ani, care se suprestimeaza si au prea multa incredere in fortele lor, atitudinea fiecarui pusti este urmata de cazaturi. Si, desigur, mai apoi de semne „de buna purtareˮ.

 

Solutii naturale

Noi am spune ca vanataile si juliturile sunt marci ale evolutiei, dar cu toate acestea se cer tratate pe loc, macar pentru a atenua disconfortul copilului si a-i sustine tendintele de explorator pe mai departe.  Pe piata sunt o multime de produse, dar probabil vei dori sa stii mai ales ce sa alegi sanatos, mai putin chimic, pentru copilul tau. In plus, ai nevoie de o lista organizata de lucruri care trebuie luate de la farmacie.  In primul rand, partea buna este ca, fiind vorba de aplicatii externe

In al doilea rand, orice trusa de prim ajutor va contine un sector dedicat contuziilor, vanatailor si accidentelor minore. In aceasta trebuie sa intre unguente, creme, pansamente (tampoane de tifon si bandaj sub forma de fese), dezinfectant (spirt, apa oxigenata), plasturi si foarfece. Trusa mai poate contine: bandaj elastic, unguent cu antibiotic, sapun, servetele antiseptice, penseta, manusi de unica folosinta. Un antiinflamator, precum paracetamol sau nurofen pentru copii, se dovedeste eficient in cazul contuziilor dureroase, actionand din interior. Ai grija sa fie doze pentru copii.

 

Citeste continuarea pe bebelu.ro

 

Cuvinte cheie: , ,
Data articol: 19/11/2015