Telefonul mobil este mai periculos decat crezi. Afla cum afecteaza mobilul relatia parinte-copil - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Telefonul mobil este mai periculos decat crezi. Afla cum afecteaza mobilul relatia parinte-copil

13 iulie 2017, , Vizualizări: ...
Cum te simti cand esti la masa cu cineva, iar acesta sta mai tot timpul pe telefonul mobil, vorbind sau scriind mesaje? Prost? Ignorat? Trist?

Cum te simti cand esti la masa cu cineva, iar acesta sta mai tot timpul pe telefonul mobil, vorbind sau scriind mesaje? Prost? Ignorat? Trist?

 

Cam asa se simte si copilul tau, numai ca sentimentele sunt cam de trei ori mai intense, atunci cand tu esti pe telefon toata ziua. El simte ca nu este important, ca nu merita atentia ta, ca nu este demn de iubirea ta. Acestea sunt concluziile unui studiu publicat recent de Centrul Medical Boston. Cu cat folosesti mai mult telefonul mobil in fata copilului, cu atat acesta va face lucruri care sa iti capteze atentia si, de cele mai multe ori, acestea nu sunt actiuni pozitive.

 

Pediatrii spun ca atentia parintilor in primii 5 ani de viata ai copilului le confera acestora stabilitate, siguranta, mai multa incredere de sine. Potrivit acestora, copiii din ziua de azi duc lipsa atentiei parintesti, ceea ce va duce la dezvoltarea unor viitori adulti nesiguri pe ei insisi din cauza faptului ca se simt ignorati, neiubiti si nedoriti.

 

“Telefonul distruge familii. Fii atent la copilul tau, daca vrei ca relatia cu acesta sa fie una armonioasa.  Copilul are nevoie de toata atentia ta, uita-te in ochii lui cand vorbesti cu el, coboara-te la nivelul lui, spune-i cat de mult il iubesti. Inchide telefonul, televizorul, computerul, si iesi cu el cu bicicleta, fa o plimbare cu el. Fa schimb cu partenerul de viata, cand  unul munceste, sa stea celalalat cu copilul si tot asa. Daca esti un parinte singur, ai grija cum iti imparti timpul, astfel incat copilul sa simta iubirea si aprecierea ta”, explica Dr. Jenny Radesky, coordonatoarea studiului.

 

Unul dintre cele mai dureroase lucruri pe care un om le poate experimenta este abandonul. Iar daca un copil vede ca nimeni din familie nu-l baga in seama, exact asa se va simti: abandonat.

 

 

Data viitoare cand esti cu copilul, INCHIDE telefonul!

 

 

Sursa: megmeekermd.com

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu