Povesti adevarate: Cea mai buna varsta la care sa devii mama - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Povesti adevarate: Cea mai buna varsta la care sa devii mama

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Povesti adevarate: Cea mai buna varsta la care sa devii mama
Cea mai buna varsta la care sa devii mama
Credit foto: Imagine de Sarah Richter de la Pixabay

De multe ori femeile s-au intrebat care este cea ma buna varsta la care sa devii mama. Poate cel mai potrivit raspuns ar fi “Atunci cand vrea Dumnezeu!”.

Iata povestile a 5 mame, care au nascut la varste diferite. Motivele variaza de la persoana la persoana, insa toate au un lucru in comun: sunt foarte multumite cu alegerile lor si isi cresc cu acelasi entuziasm copiii.

Jennifer Glencer

Prima data mama: 21 ani

Copii: 2

Momentul potrivit: Eu si cu sotul meu suntem prieteni de cand am terminat liceul. Ne-am casatorit dupa un an si am hotarat amandoi sa avem copii imediat dupa nunta. Ne gandeam ca suntem foarte tineri si nu am uitat inca de propria noastra copilarie, energica si aventuroasa. In plus, eu cred ca sarcina este mai usor de suportat de catre un organism tanar, iar riscurile unor complicatii sunt mai mici. Nu aveam nicio cariera de care sa ma ingrijorez. Acum lucrez ca si chelnerita, seara. Sotul meu conduce o firma de alarme antifurt si are grija de copii cand eu sunt la restaurant. Intre timp merg si la scoala si sper sa fiu profesoara intr-o zi.

Beneficiile maternitatii: La varsta mea, sunt plina de energie, asa ca fac fata cu brio cerintelor copiilor mei, care pot fi destul de coplesitoare.

Parti negative: Lipsa banilor. Nu prea putem economisi mare lucru. Tot ce avem in plus, cheltuim pentru copii. Multi dintre prietenii nostri n-au copii, deci nu prea mai avem cum petrece timp impreuna.

Cindy Kay Moreno

Prima data mama: 30 ani

Copii: 3

Momentul potrivit: Mi-am intalnit jumatatea dupa ce am terminat facultatea. M-am maritat la 27 de ani, lucram ca profesoara, iar el ca tamplar. Desi am planuit sa facem copil imediat dupa nunta, au mai trecut doi ani pana cand am reusit sa concepem unul. Mi-am dorit intotdeauna sa raman acasa si sa am grija de copii. Am fost total pregatita pentru asta. Nu cred ca la 20 de ani as fi fost pregatita.

Beneficiile maternitatii: Am fost norocoasa ca m-am putut bucura de libertatea celibatului in tinerete, iar acum m-am asezat la casa mea. Sunt bucuroasa ca nu am amanat prea mult celelalte sarcini.

Parti negative: Poate ca organismul meu s-ar fi comportat altfel in timpul sarcinii, daca eram mai tanara. Am 13 kilograme in plus in urma sarcinilor, dar m-am impacat cu ideea sanilor lasati si coapselor voluminoase. Nu mai sunt obsedata de ideea de a fi slaba, cum eram in trecut.

Citeste si: Când Dumnezeu a creat Mama

LeeAnn Easterlin

Prima data mama: 35 ani

Copii: 1

Momentul potrivit: La 20 si 30 de ani am fost foarte concentrata pe cariera. Lucram intr-o corporatie, in finante, am calatorit impreuna cu sotul meu si am vazut toata lumea. Sa am un copil la 35 de ani a fost cel mai bun moment. Aveam o cariera solida, o casnicie stabila. Daca ai copii mai devreme nu prea mai poti sa faci aceste lucruri. In plus, sunt mult mai matura, ma simt mult mai bine in pielea mea.

Beneficiile maternitatii: Atat eu cat si sotul meu suntem stabili din punct de vedere emotional si financiar. Putem avea grija de un copil. Mai mult, copilul ne motiveaza sa avem grija de noi. Vrem sa fim sanatosi ca sa avem cat mai multa energie pentru ea.

Parti negative: Riscurile complicatiilor se maresc dupa 35 de ani, insa am avut noroc. N-am avut nicio problema. Am facut si amniocenteza pentru a ma asigura ca totul este in regula.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 24/01/2024