Ghid pentru siguranta copilului, in functie de varsta - Sfatulparintilor.ro
Shop

Ghid pentru siguranta copilului, in functie de varsta

13 iulie 2017, , Vizualizări: ...
copii siguranta- sfatulparintilor.ro - foter_com
Siguranta copilului este cea mai importanta responsabilitate a unui parinte, iar cel mai important prim pas este informarea. Iti poti proteja copilul de pericole, gandind in avans lucrurile pe care le poate face si care sunt locurile si situatiile problematice pentru el. Cele mai multe dintre pericole pot fi evitate cu o doza echilibrata de supraveghere si de adaptare a spatiului inconjurator, la nevoile specifice varstei copilului tau.
Majoritatea sfaturilor de ingrijire a unui copil sunt general valabile, chiar daca, pe masura ce acesta creste, exista anumite particularitati pentru ca el sa ramana in siguranta.
Iata care sunt regulile de baza pe care trebuie sa le respecti la varsta de 1-2 ani:
Obiectele periculoase nu trebuie sa fie la vedere
La aceasta varsta, copilul descopera mediul inconjurator, iar curiozitatea este la un nivel ridicat. De aceea, obiectele ascutite, cum ar fi cutitele, obiectele decorative din sticla sau metal, nu au ce cauta la indemana copilului. Acestea trebuie tinute in sertare securizate sau pe etajere inalte, unde copilul nu poate ajunge nicicum. Foarte multi parinti aleg chiar sa renunte definitiv la obiectele care ar putea fi periculoase. Chiar si fata de masa poate fi o amenintare, pentru ca cel mic o poate prinde cu mana si se poate lovi cu obiectele pe care le rastoarna.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu