Shop
Ultimele 100 de articole

De ce crizele de furie sunt benefice pentru copilul tau

31 iulie 2017, , Vizualizări: ...
Sfatulparintilor.ro - Cum gestionam crizele de furie la copii
Atunci cand vine vorba despre crize de furie la copil, parintele are tot felul de sentimente, de la cel de inutilitate si incapacitatea de a-i da o educaţie buna copilului, pana la grija ca aceste crize pot avea si cauze medicale. Foarte rar alte afecţiuni cum ar fi problemele de vaz, auz, vorbire, deficitul de atenţie sau o boala cronica pot cauza aceste crize de furie la copil. Pe masura ce cresc, copiii invaţa sa-si gestioneze emoţiile, mai ales daca parinţii au atitudinea potrivita in acest sens.
Crizele de furie incep de la minore „smiorcaieli” si pot ajunge la urlete, lovituri, dificultaţi de respiraţie. De obicei sunt prezente atat la fetiţe cat si la baieţei, cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani. Frecvenţa difera de la caz la caz iar acestea fac parte din dezvoltarea copilului, mai ales cand acesta isi dezvolta limbajul si inca nu poate exprima ce nevoi are. Cel mai des acestea au loc atunci cand copilului ii este foame, cand este obosit, are un disconfort sau nu obţine ceva ce isi doreste. Deprinderea de a gestiona frustrarea este una dintre cele mai importante, pe masura ce copilul creste si invaţa.
Desi abia astepti sa dispara aceste crize si iţi este greu sa le gestionezi, exista si beneficii ale crizelor de furie la copil:
Este mai bine sa se exteriorizeze, decat sa adune frustrari
Lacrimile conţin cortizon, care este denumit hormonul stresului. Atunci cand plangi se resimte o diminuare considerabila a stresului, o echilibrare a tensiunii arteriale si a starii emoţionale. Ai observat probabil ca atunci cand copilul are o criza de furie, nimic nu-l mulţumeste, iar dupa ce apogeul furiei a trecut si a plans, starea de spirit se imbunataţeste. De aceea este bine sa lasi copilul sa se descarce de toata tensiunea.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu