Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa stimulezi vorbirea la copii. 6 trucuri de incercat

01 iulie 2018, , Vizualizări: ...
Cum sa stimulezi vorbirea la copii - sfatuparintilor.ro - pixabay_com - sfatuparintilor.ro - girl-1885307_1920

Te intrebi cum sa stimulezi vorbirea la copii? Acestea sunt trucurile care stimuleaza vorbirea la copii. Incearca-le si tu!

 

Incurajarea jocului si a interactiunii sociale

Copiii invata foarte multe lucruri atunci cand se joaca, chiar si limbajul se dezvolta in acest timp. Jocul reprezinta o buna oportunitate pentru ca parintele si copilul sa interactioneze.

De aceea, terapeutii va sfatuiesc sa incercati o cat mai mare varietate de jocuri pentru a descoperi ce prefera copilul dumneavoastra. De asemenea, este important ca activitatile desfasurate sa includa si interactiune sociala. Un alt truc important este ca atunci cand realizati diverse activitati impreuna cu cel mic sa stati la nivelul lui, deoarece astfel ii dati posibilitatea sa va vada si sa va auda mai bine. Acest lucru ii creste copilului increderea in parinte.  Insa, de exemplu, daca parintele sta in picioare, ii va crea celui mic o senzatie de superioritate, sau mai mult copilul poate fi intimidat prin postura parintelui.

 

 

Cand si cum imita copilul?

Imitarea sunetelor si a comportamentelor de joc, pe care le manifesta copilul,  il vor incuraja pe acesta sa vorbeasca si sa interactioneze, mai mult sa ii faca placere sa realizeze aceste lucruri.

”De asemenea, este important sa va incurajati copilul sa va copieze. Asigurati-va ca imitati modul in care copilul dumneavoastra se joaca – atata timp cat este un comportament pozitiv. De exemplu, atunci cand copilul invarte o masina, invartiti si dumneavoatra o masina. Aveti, in schimb, grija sa nu imitati comportamentele neadecvate: aruncatul masinii”, ne-a spus Bianca Tigau, specialist la Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism ( AITA).

 

 

Axati-va mai mult pe comportamentul nonverbal

Specialistul ne-a mai explicat si faptul ca gesturile si contactul vizual pot construi o baza importanta pentru limbaj. De aceea, conform acestuia este important ca parintele sa-si incurajeze copilul sa manifeste astfel de  comportamente. De asemenea, parintele trebuie sa-si utilizeze corpul cat si vocea atunci cand comunica ceva. De exemplu „ Dati din cap atunci cand il rostiti pe da” sau “uite! cand aratati ceva”. Utilizati gesturi usor de imitat de copilul dumneavoastra. Exemplele pot sa include aplauze, palmele intinse, brate deschise. Reactionati la gesturile copilului: cand indica sau se uita la o jucarie, dati-i-o sau luati-o pentru a va juca cu ea. In mod similar, indicati o jucarie pe care o doriti inainte de a o ridica.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu