Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa previi ca micutul tau sa devina o victima

07 iulie 2017, , Vizualizări: ...
abuz sex copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com
Fenomenul de bullying, desi este mediatizat intens in ultimii ani, exista in fapt dintotdeauna. Din acest motiv iti venim in ajutor cu anumite strategii pe care sa le iei in considerare oferite de catre specialistii din domeniu pentru a-ti impiedica copilul sa devina o simpla statistica.
Ce se poate face pentru a opri fenomenul de bullying
Bullying-ul nu dispare de la sine, conform expertilor. Parintii si scolile trebuie sa-si uneasca fortele pentru a-l opri. In lipsa unei interventii, efectele bullying-ului (care includ depresie, respect de sine scazut si in cazuri extreme chiar sinucidere) vor continua. Aproximativ 4 400 de persoane se sinucid anual in SUA, conform Centrului de Control al Imbolnavirilor.Victimele bullying-ului sunt de 2-9 ori mai predispuse sa ia in considerare sa se sinucida, comparativ cu persoanele care nu sunt expuse fenomenului, conform unor studii realizate de catre Universitatea Yale.
Un program anti-bullying finlandez denumit KiVA, in care studentii, profesorii si parintii participa cu totii examineaza rolul fiecarei persoane in proces. Mediul prietenos si in care exista echitate descurajeaza abuzul. Acest program a reusit sa reduca fenomenul cu un procent de 50% comparativ cu scolile care nu il folosesc.
Un program pilot similar va fi lansat in SUA (orasul Lawrence din Kansas) mai tarziu in acest an. Intre timp programele asa-numite zero-toleranta nu functioneaza de cele mai multe ori decat daca scolile au implementat un sistem in care copiii sa poata raporta situatiile de bullying. Personalul scolar trebuie de asemenea sa intocmeasca rapoarte in acest sens.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu