Cum sa ai copii mai fericiti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa ai copii mai fericiti

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Cum sa ai copii mai fericiti
Cum sa ai copii mai fericiti
Credit foto: Imagine de Pexels de la Pixabay

Sa fii recunoscator, sa multumesti pentru ceea ce ai te ajuta mai mult decat ai fi dispus si deschis sa crezi. Studiile de specialitate au demonstrat faptul ca elevii si studentii care practicau recunostinta in mod regulat au luat note mai bune la scoala, le-a crescut atitudinea pozitiva si le-au  scazut nivelul de stres si de emotii negative. De asemenea, ei s-au simtit mai conectati la viata scolara si s-au declarat mai satisfacuti de viata lor in general.

Iata 7 beneficii ale recunostintei si cum sa-ti inveti copilul sa fie recunoscator si fericit.

1. Gratitudinea ajuta la pastrarea sanatatii mintale

Potrivit unui studiu prezentat de catre Asociatia Psihologilor din Statele Unite, adolescentii care sunt recunoscatori, s-au declarat mai fericiti, mai increzatori, au avut un comportament mai bun la scoala, precum si note in crestere, comparativ cu colegii de varsta lor care nu practicau recunostinta.

Cum să creștem copii fericiți. Despre educația pozitivă cu psihologul Laura Maria Cojocaru

2. Recunostinta sporeste starea de bine

Atunci cand esti tot timpul constient de toate lucrurile pentru care trebuie sa fii recunoscator, automat creste starea de bine. Intr-o serie de studii detaliate realizate in 2003 si publicate in Jurnalul de Psihologie sociala din Statele Unite, s-a aratat ca exercitiile zilnice in care rostesti toate lucrurile pentru care esti recunoscatori, cresc simtitor nivelul de optimism si starea de bine, spre deosebire de persoanele care se concentreaza exclusiv pe certuri si probleme.

3. Gratitudinea creste notele

Potrivit unui studiu realizat in 2010 si publicat in Jurnalul Studiilor despre fericire din Statele Unite, elevii si studentii care practica recunostinta au un coeficient mai bun la capitolele satisfactie si integrare sociala, precum si note mai bune la scoala. Acelasi studiu relava faptul ca elevii recunoscatori sunt mai putin invidiosi si mai putin stresati.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 24/10/2023