Cele mai comune 5 frici ale copiilor. Ce poţi face ca să îl scapi de ele

11 septembrie 2017, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro-Frică copii: Cele mai comune 5 frici ale copiilor

4. Frica copiilor de vise urâte

De ce? Pentru că au avut la un moment dat un vis urât copiii cred că de fiecare dată când se vor culca vor visa la fel. Unii copii chiar refuză să meargă la culcare din pricina acestei frici.

Ce poţi face? Chiar dacă nu pot să vorbească, îţi poţi da seama dacă cei mici au avut un coşmar. Plâng, ţipă, dau haotic din mâini sau din picioare. Copiii mai mari povestesc ce s-a întâmplat. Reasigură-ţi copilul că a fost doar un vis, că este în siguranţă, că eşti mereu lângă el în caz de nevoie. Îl poţi acoperi cu păturica preferată sau îi poţi pune alături jucăria mult iubită. Dacă aceste coşmaruri persistă, trebuie să iei legătura cu un specialist.

 

 

5. Frica copiilor de străini

De ce? Copiii resimt nesiguranţa că, poate, străinul îi va lua de lângă părinţi. Şi de aceea nu se simt deloc confortabil în prezenta unor persoane necunoscute.

Ce poţi face? Această frică este, totuşi, sănătoasă. Nu este deloc indicat ca un copil să meargă de bunăvoie cu o persoană total necunoscută. Însă dacă este vorba despre o cunoştinţă, o rudă, pe care copilul nu le cunoaşte, lasă-i timp să se acomodeze. Fii prietenos cu persoana respectivă, astfel încât cel mic să renunţe la starea de alertă. Dacă îţi vin în vizită prieteni sau rude, spune-i de fiecare dată copilului “Urmează să ne viziteze X, care este prietenul/ruda lui tati/mami”. Iar musafirilor le poţi povesti câteceva despre copil, jocuri sau activităţi preferate, pentru ca aceştia să interacţioneze mai uşor cu cel mic.

 

 

Copiiilor voştri le este teamă de ceva?

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (7)

 1. 27ralu spune:

  Pana acum,noi avem probleme doar cu visel urate in unele seri.

 2. mari spune:

  si a mea tot de vise se sperie

 3. lorela02 spune:

  pana acum nu am probleme de acest gen, sper sa nu isi dezvolte nici o frica

 4. melancolia spune:

  Cred ca trebuie discutat,de fiecare data,ca sa se obisnuiasca cu toate situatiile,sa devina sociabil,sa inteleaga fenomenele naturii sau altele

 5. Cam spune:

  Sant foarte importante informatiile transmise copiilor referitoare la frica, le putem transmite acest sentiment prin limbajul nonverbal, (de exemplu grimasa pe care o facem cand un caine strain se apropie de copil sau trage ceva ce-l poate rani) si mai ales la povestile pe care le spunem inainte de culcare si desenele sau emisiunile la care se uita (mintea unui copil nu face diferenta intre fictiune si realitate). Cultura educationala de la noi se foloseste adeseori de personaje care ingrozesc copii pentru a pastra siguranta copiilor ( la apa este un Bau-BAU care fura copii, daca pleci de langa mama te ia Baba Cloanta, daca nu esti cuminte te fura Lupul etc..) majoritatea depasim aceste frici dar cine garanteaza ca ele nu sant inceputurile unor nereusite de la maturitate ( teama de actiune) A reusi sa educi un copil curajos nu este usor dar este o mare victorie .
  Multumim pentru articolul care trateaza punctual situatii de zi cu zi.

 6. asminasmin spune:

  noi pana acum nu am avut astfel de probleme

 7. daniela-86 spune:

  deocamdata avem probleme cu intunericul

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu