Cele mai comune 5 frici ale copiilor. Ce poţi face ca să îl scapi de ele - Sfatulparintilor.ro
Shop

Cele mai comune 5 frici ale copiilor. Ce poţi face ca să îl scapi de ele

11 septembrie 2017, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro-Frică copii: Cele mai comune 5 frici ale copiilor

Frica copiilor este ceva cu care se confruntă toţi părinţii. Nu e copil care să nu experimenteze, cel puţin o dată, un episod de frică. Iar noi, ca părinţi, trebuie să-i învăţăm să-şi depăşească aceste frici. Până la urmă, curajul înseamnă să îţi înfrângi teama.

 

Iată, aşadar, cele mai comune 5  frici ale copiilor şi ce trebuie să faci pentru a le depăşi.

 

 

1. Frica copiilor de întuneric

De ce? Copiii se simt în nesiguranţă pentru că nu văd ce e în jur.

Ce poţi face? Învaţă-ţi copilul să depăşească această frică permiţându-i să aibă controlul asupra luminii. Îi poţi pune în cameră o lampă cu lumină de veghe. Cu timpul, se poate renunţa la această lumină. O altă metodă este să mergi cu copilul în camera lui şi, pe întuneric, să vorbiţi şi să descoperiţi câte alte lucruri interesante se pot “vedea” în întuneric (stele, luna, umbre etc.).

 

 

2. Frica copiilor de monştri

De ce? Se mai întâmplă ca unii părinţi, bunici, bone, educatori să sperie copiii cu diverse personaje fantastice. Mai mult, imaginaţia foarte bogată a copiilor poate transforma orice norişor, umbră, într-un mic monstru gata să-l atace.

Ce poţi face? Verifică împreună cu copilul dormitorul. După ce v-aţi asigurat că totul este în regulă puteţi să-i lăsaţi la îndemână “spray-ul” antimonştri (un recipient cu pulverizator plin cu apă). Odată pulverizat în încăpere nici un monstru. Îl mai puteţi pune să confecţioneze un semn antimonştri pe care să-l agaţe pe uşă. Pe măsură ce va creşte îşi va da seama singur că monştrii nu există decât în imaginaţia lui.

 

 

3. Frica copiilor de fenomenele naturii

De ce? Zgomotele tunetelor, lumina fulgerelor, şuieratul hain al vântului sunt interpretate ca fiind drept pericole şi, atunci, copilul are nevoie de siguranţa oferită de părinţi.

Ce poţi face? Explică-i toate fenomenele naturii. Cum se produc fulgerele, tunetele. Ce înseamnă vânt. Ieşiţi afară pentru câteva clipe când plouă, bate vântul, tună, fulgeră, pentru ca cel mic să poată experimenta toate aceste fenomene.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comentarii (7)

 1. 27ralu spune:

  Pana acum,noi avem probleme doar cu visel urate in unele seri.

 2. mari spune:

  si a mea tot de vise se sperie

 3. lorela02 spune:

  pana acum nu am probleme de acest gen, sper sa nu isi dezvolte nici o frica

 4. melancolia spune:

  Cred ca trebuie discutat,de fiecare data,ca sa se obisnuiasca cu toate situatiile,sa devina sociabil,sa inteleaga fenomenele naturii sau altele

 5. Cam spune:

  Sant foarte importante informatiile transmise copiilor referitoare la frica, le putem transmite acest sentiment prin limbajul nonverbal, (de exemplu grimasa pe care o facem cand un caine strain se apropie de copil sau trage ceva ce-l poate rani) si mai ales la povestile pe care le spunem inainte de culcare si desenele sau emisiunile la care se uita (mintea unui copil nu face diferenta intre fictiune si realitate). Cultura educationala de la noi se foloseste adeseori de personaje care ingrozesc copii pentru a pastra siguranta copiilor ( la apa este un Bau-BAU care fura copii, daca pleci de langa mama te ia Baba Cloanta, daca nu esti cuminte te fura Lupul etc..) majoritatea depasim aceste frici dar cine garanteaza ca ele nu sant inceputurile unor nereusite de la maturitate ( teama de actiune) A reusi sa educi un copil curajos nu este usor dar este o mare victorie .
  Multumim pentru articolul care trateaza punctual situatii de zi cu zi.

 6. asminasmin spune:

  noi pana acum nu am avut astfel de probleme

 7. daniela-86 spune:

  deocamdata avem probleme cu intunericul

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu