Shop

Ce se intampla in creierul unui copil mic. 6 explicatii de la neurologi

26 octombrie 2017, , Vizualizări: ...
creier copil mic - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - music-818459_1920

Cand ai copil mic, creierul tau de om mare incearca sa gaseasca explicatia logica a ceea ce se petrece cu cel mic. N-ai nici cea mai mica idee ce se petrece in capsorul lui si nici ei nu iti poate spune, cel putin deocamdata.

Aici intervine stiinta, iar neurologii stiu exact ce se petrece in creierul copiilor mici.

 

Iata care sunt explicatiile oferite de Dr. Dean Burnett, medic neurolog, tata a doi copii de 4, respectiv 1 an.

 

 

  1. Copilul este pestisorul Dory

Adultii au modele mintale construite pe baza experientelor anterioare si a amintirilor. Ei isi pot face o idee despre ce urmeaza, pe baza acestor informatii pe care copiii nu le au. Acum si le formeaza. De aceea pentru ei totul este nou si fascinant. Nu au suficienta experienta ca sa “judece” o situatie. Pana la 7 ani, creierul lor nu poate stoca o cantitate foarte mare de amintiri.

 

 

  1. Repetitie vs. intelegere

Creierul nu creste in acelasi timp cu restul corpului. Un copil poate deveni as in mersul de-a busilea, prin intermediul repetitiei, insa nu va intelege de ce este nevoie sa se incalte. Copiii nu inteleg de ce se schimba lucrurile de la o zi la alta si atunci isi pierd controlul. Nu stiu cum sa reactioneze, asa ca se streseaza si din simplu motiv ca nu le-ai mai dat sa manance din castronul rosu, ci din cel verde.

 

 

  1. Creierele mici lucreaza de doua ori mai greu

In creierul unui copil mic sunt mai multe conexiuni decat in creierul unui adult. Copilul proceseaza foarte multa informatie care ii “bulverseaza” creierul. Abia spre adolescenta acesta incepe sa “cearna” informatiile, sa stocheze amintirile importante si sa scape de “balast”. Acesta este si motivul pentru care in adolescenta copiii simt nevoia sa doarma mai mult. Atunci se “sedimenteaza” toate aceste informatii.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu