Ce sa faci daca al tau copil vrea sa fie mereu in centrul atentiei - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce sa faci daca al tau copil vrea sa fie mereu in centrul atentiei

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Ce sa faci daca al tau copil vrea sa fie mereu in centrul atentiei
De ce sunt violenti copiii mici
Cand vine vorba de nevoia de atentie a copiilor, lucrurile se complica. Desigur, așa cum ne asigura și specialiștii, este normal ca un copil sa simta nevoia atentiei noastre.
Dar cand acesta ar vrea sa fie mereu in centrul atentiei și, din acest motiv, ajunge sa adopte tot felul de comportamente indezirabile, atunci este necesar sa luam masuri. Parcurgeti cu atentie articolul de mai jos pentru a afla ce ar fi indicat sa facem daca ai noștri copii fac tot posibilul sa ne solicite atentia, astfel incat acest comportament sa nu devina un obicei.

Cata atentie este prea multa pentru un copil?

Conform specialiștilor, raspunsul la aceasta intrebare este mai simplu decat ne-am aștepta: acest lucru depinde de tine. Cu alte cuvinte, copilul cauta atata atentie cata vede ca ii oferi tu. De aceea este important sa gasești echilibrul intre cata atentie iși dorește copilul și cata consideri ca ar trebui sa-i dai.
Daca ii dai fie prea multa, fie prea putina atentie, copilul va avea tot felul de reactii și comportamente deranjante (precum „crize emotionale”, va cauta sa te necajeasca mereu, se va smiorcai etc.).
De altfel, psihologii ne spun ca trebuie sa tinem cont de existenta a trei tipuri de atentie: pozitiva, negativa, lipsa atentiei (ignorarea copilului).
Atentia pozitiva se refera la faptul ca ii vei da atentie copilului tau cand ii accepti și ii aprobi comportamentele.
Aceasta va fi urmata de incurajari, de laude, de imbratisari sau de alte gesturi ce sugereaza afectiunea (precum o bataie ușoara pe umar sau o mangaiere). Practic, ea se refera la concentrarea asupra comportamentelor pozitive și va putea stimula adoptarea acestora.
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Data articol: 11/07/2018